Foto: Shutterstock
Starptautiskā Sporta makšķerēšanas savienība (CIPS) ir iesniegusi pieteikumu sporta spiningošanas iekļaušanai 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, ziņo ārzemju mediji.

CIPS norāda, ka sporta spiningošanas sacensības ir ļoti populāras un tiek aizvadītas visur pasaulē, bet godīgā konkurence sacensībās pilnībā atbilst olimpiskajam garam, turklāt noķertās zivis tiek palaistas atpakaļ ūdenī.

Šīs idejas pretinieki gan uzskata, ka makšķerēšanā pārāk daudz kas ir atkarīgs no veiksmes, turklāt tā nav vizuāli interesanta un ar grūti saprotamiem vērtēšanas kritērijiem.

Makšķerēšana reiz ir bijusi olimpisko spēļu disciplīna - 1900. gada olimpiādē Parīzē tā bija iekļauta kā neoficiālas sacensības. Tajās piedalījās sešu valstu komandas, bet sacensību statistika nav saglabājusies.

Kā zināms, 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā oficiāli iekļauti pieci jauni sporta veidi - skeitbords, sērfings, alpīnisms, karatē, kā arī beisbols un softbols, kas jau iepriekš bija olimpiskie, bet tika izslēgti pēc 2008. gada spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!