Foto: Reuters/Scanpix

Kanādas lielākā pilsēta Toronto nolēmusi nekandidēt uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu, otrdien paziņoja pilsētas mērs Džons Torijs.

Kā zināms, piecas pilsētas - Budapešta, Hamburga, Losandželosa, Parīze un Roma - apstiprinājušas savu kandidatūru 2024. gada vasaras olimpiskajām spēlēm, bet Toronto lēmums bija gaidāms otrdien.

"Nesaku nē olimpiskajām spēlēm pavisam. Saku nē šoreiz. Ticu, ka kādreiz Toronto sarīkos lieliskas olimpiskās spēles, bet ne 2024. gadā. Nav šaubu, ka olimpiskās spēles piesaistīs pasaules uzmanību Toronto. Mīlu šo pilsētu un nevēlos neko vairāk, kā tikai parādīt pasaulei mūsu garu, cilvēkus, spēku, vērtības un to, ka varam dzīvot kopā," otrdien notikušajā preses konferencē teica Torijs.

Toronto nepieteikšanās rīkot četrgades nozīmīgāko sporta notikumu izskaidrojama ar iedzīvotāju mazo atbalstu. Tikai puse iedzīvotāju izteikusi vēlmi būt olimpisko spēļu saimniekiem 2024. gadā.

Tāpat Torijs arī norādījis, ka olimpisko spēļu rīkošanas gadījumā Toronto vajadzētu ievērojami uzlabot transporta sistēmu.

Tikmēr Kanādas Olimpiskās komitejas (COC) prezidents Marsels Obuts paziņojis, ka respektē Toronto mēra lēmumu.

"Novērtējam to rūpīgo uzmanību, kas tika veltīta kandidatūras izvērtēšanai. Tomēr saglabājam optimismu, ka nākotnē Toronto varētu un tai pat vajadzētu rīkot olimpiskās spēles," teica COC prezidents.

Tāpat iespēju kandidēt uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu apsvēra arī Bostona, taču jūlijā tika nolemts, ka šī pilsēta neiesaistīsies cīņā par Olimpiādes rīkošanu.

2024. gada olimpisko spēļu rīkotājs tiks izraudzīts 2017. gada 15. septembrī, kad notiks IOC kongress.

Nākamā gada Vasaras olimpiskās spēles risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018. gada ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!