Foto: Reuters/Scanpix
Pieckārtējais olimpiskais čempions peldēšanā Aiens Torps par savu treneri gatavošanās ciklā 2012. gada Londonas Olimpiskajām spēlēm izvēlējies krievu speciālistu Genādiju Turecki, vēsta britu mediji.

Pēc četru gadu prombūtnes Torps šāgada februārī paziņoja par atgriešanos sportā un plāniem piedalīties Londonas Olimpiskajās spēlēs. Treniņi pie Turecka notiks Šveicē, kā arī Abudabī un Austrālijā, ziņo BBC.

"Es jau kādu laiku cerēju uz to, ka varētu strādāt kopā ar Genādiju," saka 28 gadus vecais austrāliešu peldētājs. "Es saprotu, ka tas nozīmēs lielu ceļošanu, bet uzskatu, ka šī sadarbība man ir vislabākā. Zinu, ka ar Aleksandru Popovu un Maiklu Klimu, viņš strādāja ļoti cieši, lai izveidotu programmu, kas vislabāk derēja katra sportista individuālajām vajadzībām un psiholoģijai. Viņš ir īsts sporta zinātnieks."

61 gadus vecais treneris šobrīd ir Šveices nacionālā treniņu centra galvenais speciālists, bet viņa audzēkņi ir labojuši vairāk kā 40 pasaules rekordus.

"Viņš no sporta aizgāja jauns, bet, redzējis viņu pēdējās pāris dienas, es nešaubos, ka viņam ir vēl ļoti daudz, ko sniegt šim sporta veidam un ļoti daudz iespēju sasniegt personiskā perspektīvā," par Torpu saka pieredzējušais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!