Foto: floorball.lv
"Triobet"/"Ulbroka" komanda "Elvi florbola līgas" pusfināla sērijas sestajā spēlē svētdien viesos ar 9:7 (4:0, 2:3, 3:4) pārspēja "Valmieru", iekļūstot Latvijas čempionāta finālā.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Triobet"/"Ulbroka" svinēja panākumu ar 4-2. "Triobet"/"Ulbroka" komandas pretiniece finālā noskaidrosies "Lielvārde"/"FatPipe" un Stalbes "Pārgaujas" pusfināla sērijas izšķirošajā spēlē.

"Triobet"/"Ulbroka" rindās ar diviem gūtiem vārtiem un divām piespēlēm izcēlās Juris Gribusts. Divus vārtus guva arī Kristers Eglītis un Kārlis Bulāns, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Pretiniekiem ar "hat-trick" atzīmējās Gatis Liepiņš.

"Triobet"/"Ulbroka" florbolisti pirmo trešdaļu uzvarēja ar 4:0, bet otrajā periodā viņu pārsvars tika samazināts uz pusi (5:3). Tāpat divi vārti komandas šķīra arī trešajā periodā (6:4), bet tad "Triobet"/"Ulbroka" iemeta trīs bezatbildes bumbiņas, kas ļāva panākt 9:4. Trešās trešdaļas otrajā pusē "Valmiera" vairākkārt mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un atguva trīs vārtus, taču ar to nepietika, un uzvaru ar 9:7 svinēja "Triobet"/"Ulbroka".

"Pārgaujas" komanda svētdien savā laukumā ar 6:5 (2:2, 1:3, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja pērnās sezonas čempioni "Lielvārde"/"FatPipe" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 3-3, bet fināliste tiks noskaidrota septītajā mačā, kas otrdien notiks Lielvārdē.

"Pārgaujas" komandas uzvaru kaldināja Lauris Ābols, kurš pamatlaikā guva četrus vārtus, turklāt trīs sekundes pirms finālsvilpes panāca neizšķirtu, kā arī Ronalds Arājs, kurš iemeta uzvaras "bullīti". Savukārt lielvārdiešiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Toms Akmeņlauks.

Latvijas čempioni un bronzas medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 8. aprīlī "Arēnā Rīga".

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus", bet "Pārgauja" ar 4-3 pārspēja titulēto Cēsu "Lekringu". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus, bet "Valmiera" ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubeni".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!