Foto: Latvijas Florbola savienība
"Elvi florbola līgas" pagājušās sezonas bronzas fināla atkārtojumā svētdien "Triobet"/"Ulbroka" komanda ar rezultātu 6:5 (2:3, 2:1, 2:1) savā laukumā uzveica Cēsu "Lekringu", kas cieta pirmo zaudējumu šosezon.

Spēles pirmo trešdaļu viesi noslēdza savā labā un pēc otrās trešdaļas rezultāts vēl bija 4:4. Tomēr trešās trešdaļas vidū Ulvis Mētra izvirzīja vadībā mājiniekus, priekšpēdējā minūtē jau bumbiņu tukšos vārtos ieraidīja Niks Ķuzulis un Aleksandra Abramova precīzais metiens piecas sekundes pirms pamatlaika beigām neko vairs nemainīja.

Uzvarētājiem Ķuzulis un Kristers Eglītis guva pa diviem vārtiem, bet "Lekringam" ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Andris Rajeckis.

Vēl vienā svētdienas spēlē ļoti rezultatīvā duelī Stalbes "Pārgauja" savā laukumā ar 14:13 (1:2, 7:4, 5:7, 1:0) apspēlēja Liepājas "Kuršus". Trešās trešdaļas sākuma daļā mājinieki izvirzījās vadībā ar 10:6, tomēr septiņas ar pusi minūtes vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts 11:11. Ļoti saspringtā duelī uzvarētājs noskaidrojās pagarinājumā, kurā jau 56.sekundē izcēlās Oskars Balodis.

Stalbes komandas līderis Gvido Lauga šajā mačā izcēlās ar pieciem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "hat-trick" guva Andris Rodionovs un Balodis, kuram turklāt arī bija trīs rezultatīvas piespēles Laugas vārtu guvumos.

Tikmēr liepājniekiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Mihails Kostusevs un Edgars Freimanis.

Tāpat svētdien panākumu izcīnīja čempione "Lielvārde"/"FatPipe", kas savā laukumā ar 12:7 (1:0, 5:2, 6:5) pārspēja "Ķekavas" florbolistus. Uzvarētājiem "hat-trick" iemeta Gints Klēģers, bet pa diviem precīziem metieniem izpildīja Atis Blinds un Toms Akmeņlauks, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt ķekavniekiem trīs vārtus guva Klāvs Jansons.

Vēl svētdien "Talsi"/"Irlava" savā laukumā ar 7:6 (2:2, 2:4, 2:0, 1:0) pagarinājumā pieveica "Rubeni", uzvaras vārtus gūstot Haraldam Rozem, bet čempionāta pastarīšu cīņā "Rīga" ar 9:4 (3:1, 5:2, 1:1) savā laukumā uzveica "Bausku".

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar septiņās spēlēs iegūtiem 18 punktiem joprojām atrodas "Lekrings", kurai ar 13 punktiem septiņos dueļos seko "Triobet"/"Ulbroka", bet trešā ar maksimālajiem 12 punktiem četrās spēlēs ir "Rockets" komanda, bet tai ar 12 punktiem, bet piecās cīņās seko "Lielvārde"/"FatPipe".

Pa desmit punktiem attiecīgi piecos un sešos mačos guvušas "Pārgauja" un "Rubene", deviņi punkti ir "Talsi"/"Irlava" komandai, ar sešiem punktiem seko "Valmiera" un "Kurši", bet pa pieciem punktiem guvušas "Rīga", "Bauska" un "Ķekava".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde"/"FatPipe" oktobra sākumā cīnījās "EuroFloorball" kausa izcīņā Vācijā, kur finālā zaudēja Vācijas čemponei Veisenfelsas "Sparkasse".

Šosezon "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā no 3. līdz 11.decembrim notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!