Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar Tartu "Lelo" komandas uzvaru noslēgušās Igaunijas meistarsacīkstes regbijā 7. Uzvarētāju sastāvā zelta medaļas kaldināt palīdzēja arī trīs 20 gadus vecie Valmieras "Fēniksa" regbisti Kristaps Lūsiņš, Āris Kaģis un Salvis Stilbs, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Mūsu ziemeļu kaimiņvalsts čempionātā regbijā 7 piedalījās sešas komandas. Pirmo vietu, kā jau minēts, izcīnīja Tartu "Lelo" ar papildspēkiem no Latvijas, otrie palika Marjamā regbisti, bet trešie – Tallinas "Sharks".

"Mūsu puišu piedalīšanās "Lelo" komandas sastāvā deva spēles stabilitāti. Igauņi regbiju spēlē ne tik sen, tāpēc viņiem ir raksturīga steigšanās, savukārt valmierieši vispirms novērtēja pozīciju un tikai tad pieņēma lēmumu par tālāko rīcību. Tas arī lielā mērā izšķīra finālspēles likteni pret Marjamā komandu," saka
Valmieras "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa. "Sāncenši pirmo puslaiku aizvadīja ļoti sekmīgi un varēja par uzvarēt, taču tieši "Fēniksa" regbisti mača otrajā daļā uzvaru ļāva izcīnīt "Lelo"."

Salvis Stilbs finālmačā guva vienu, bet Āris Kaģis – divus piezemējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!