Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija šodien nolēma piespriest FK "Tukums 2000" komandai tehnisko zaudējumu 0:3 Latvijas kausa izcīņas trešās kārtas spēlē ar SK "Ditton" vienību.
Abu komandu mačs 29.maijā Tukumā tika pārtraukts 30.minūtē, kad rezultāts bija neizšķirts 1:1. Spēles 16.minūtē sarkano kartiņu "par tiesneša apvainošanu necenzētiem vārdiem" nopelnīja Mareks Ķere. Jau pēc brīža Andris Ķere vad'bā izvirzīja "Tukums 2000", bet 21.minūtē Dmitrijs Kohans izlīdzināja rezultātu. Diemžēl, līdzjutēji vairs vārtu guvumus neieraudzīja, jo mačs tika pārtraukts.

Spēles galvenais tiesnesis Andris Treimanis maču nolēma pārtraukt, jo uzskatīja, ka nav iespējams to mierīgi turpināt. "Spēle tika apturēta 30.minūtē pie rezultāta 1:1 pamatojoties uz to, ka FK "Tukums 2000" spēlētāji sākot ar jau pirmajām minūtēm draudēja fiziski izrēķināties, nepārtraukti sarunās izmantojot necenzētus vārdus, katrs tiesneša lēmums tika nepārtraukti negatīvi komentēts. Pēc spēles pārtraukšanas FK "Tukums 2000" vārtsargs tīši pagrūda asistentu A.Lemkinu [Arni Lemkinu]. Skatītāji izskrēja uz laukuma, un sākās masveida grūstīšanās. SK "Ditton" arī atteicās spēlēt sakarā ar to, ka bija neizturama FK "Tukums 2000" spēlētāju uzvedība," spēles protokolā ierakstīja Treimanis.

Pēc spēles pārtraukšanas protokolā ziņojumu par protesta iesniegšanu uzrakstīja FK "Tukums 2000" prezidents Ainārs Vahtelis. "Spēles galvenais iesnesis jau no pirmajām spēles minutēm pazaudēja spēles izjūtu un neadekvāti reaģēja uz spēles gaitu nepamatoti rādot spēlētājiem kartiņas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!