Itālijas čempionāta līdere - Turīnas 'Juventus' kārtējo reizi apliecināja savu klasi, 2006. gadu sākot ar uzvaru Sicīlijā pār Palermo -- 2:1. Par mača varoni kļuva rumānis Andrians Mutu, kurš turīniešu pamatsastāvā nomainīja čehu Pāvelu Nedvedu, gūstot divus vārtus.
Spēles 12. minūtē laukuma saimniekus pēc Korini centrējuma vadībā izvirzīja Terlici. Turīniešiem bija nepieciešamas tikai trīs minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu. Mutu raidījumu ar galvu no metriem sešiem atvairīja vārtu pārliktnis, taču bumba atlēca pie rumāņa, kurš ar māņu kustību zemē noguldīja uzreiz divus sāncenšu aizsargus un bez īpašas piepūles guva vārtus. Pēc panākuma Fabio Kapello aizsardzībā atvilka lielus spēkus, cerot uz pretuzbrukumiem. Taktika attaisnojās. Turīnieši atvairīja mājinieku vairākus masveida uzbrukumus un 33. minūtē realizēja vienu no saviem prettriecieniem. Pēc Vieiras piespēles Mutu no metriem desmit otreiz pārspēja Lupatelli -- 2:1 Juventus labā.

Pēc pārtraukuma Juventus futbolisti pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un bija tuvu tam, lai palielinātu savu pārsvaru. Taču tovakar mājinieku rindās lieliski darbojās Lupatelli un arī veiksme bija viņa sabiedrotā. Kad vārtsargs bija bezspēcīgs, situāciju glāba vārtu stabs.

Toties 'Fiorentina' neizmantoja savu iespēju, kaut uz īsu brīdi, turnīra tabulā pakāpties uz otro vietu. Florencieši izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar 'Reggina'.

Pēc 18 spēļu kārtām turnīra tabulas vadībā ar iegūtajiem 49 punktiem atrodas 'Juventus'. Turīniešu tuvākajai sekotājai 'Inter', kas svētdien izbraukumā tiekas ar 'Siena', ir 38 punkti. Trešo vietu ar 37 punktiem ieņem 'AC Milan', kas savā laukumā uzņem 'Parma'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!