Foto: TASS/Scanpix/LETA

Pirmajā Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā, kas notika Maskavā, uzvarēja Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspējot Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu.

Tādējādi Usiks kļuva par absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,71 kg), iegūstot visas četras čempionu jostas, Pasaules Boksa asociācijas (WBA), padomes (WBC), organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā, kā arī prestižā žurnāla "Ring Magazine" čempiona titulu.

Ukraiņu bokseris šo cīņu aizvadīja pārliecinoši, ātrā tempā, neļaujot pretiniekam uzspiest savu stilu un saglabājot spēkus līdz pat pēdējam raundam. Tiesnešu vērtējums šim mačam bija 120:108, 119:109, 119:109 Usika labā.

24 gadus vecajam osetīnam Gasijevam šis bija pirmais zaudējums profesionālajā karjerā, līdzšinējās 26 cīņās viņš bija svinējis uzvaras (19 ar nokautu), savukārt 31 gadu vecajam Usikam šī bija 15. uzvara 15 cīņās.

Ukrainis līdz ar to kļuva par ceturto absolūto pasaules čempionu vēsturē. Pirms viņa četrus titulus bija ieguvuši tikai amerikāņu vidējā svara bokseriem Bernardam Hopkinsam un Džeremijam Teiloram, kā arī pusvidējā svara pārstāvim Terensam Kraufordam.

Kā zināms, WBSS pusfinālā Usiks uzvarēja Latvijas bokseri Mairi Briedi, savukārt Murats Gasijevs savā pusfinālā pieveica kubieti Junieru Dortikosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!