Foto: F64

Ukraiņu boksera Oleksandra Usika traumas dēļ pagaidām atcelts Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināls pirmā smagā svara kategorijā, kurā viņam cīņā par Muhameda Ali balvu bija jātiekas ar Krievijas bokseri Muratu Gasijevu, paziņojuši seriāla rīkotāji.

Usika pārstāvji informējuši WBSS rīkotājus "Comosa AG", ka ukraiņu bokseris treniņā guvis nelielu elkoņa traumu. "Comosa AG" norīkoja neatkarīgu medicīnisko apskati, kas apstiprināja, ka Usiks nevarēs iziet ringā 11. maijā paredzētajā finālā.

Līdz ar to Saūda Arābijas pilsētā Džedā paredzētais boksa mačs pagaidām ir atcelts.

"Comosa AG" strādā ar Usika un Gasijeva komandām un vietējiem organizatoriem "Sela Sport", lai izvēlētos jaunu mača datumu.

Prestižā boksa rīkotāji Kalle un Nise Zauerlandi jau pagājušās nedēļas beigās paziņoja, ka WBSS fināls notiks vasarā.

WBSS finālā par Muhameda Ali trofeju smagā svara kategorijā jātiekas Usikam un Gasijevam, bet otrā vidējā svara kategorijā cīnīsies Džordžs Grouvss un Kalums Smits.

Jau vēstīts, ka Mairis Briedis ir smagā svara kategorijas rezervists, un viņš savainojumu gadījumā varēs aizvietot kādu no finālistiem, taču viņam ir garantēta arī tā sauktā "undercard" cīņa. Pagaidām Brieža pretinieks nav zināms, bet latvietis jau aizvada treniņnometni šai cīņai.

Jau neilgi pēc pusfināla cīņas, kurā Gasijevs uzvarēja kubieti Junieru Dortikosu Krievijas medijos parādījās informācija, ka finālu varētu no Saūda Arābijas pārcelt uz Maskavu, un šī cīņa notiktu vasarā.

Situāciju ar cīņas iespējamo pārcelšanu uz Maskavu var sarežgīt tas, ka Oleksandrs Usiks esot kategoriski atteicies boksēties Krievijā. "Tā pavisam noteikti nebūs Krievija," portāls "sport.ua" citē ukraiņu bokseri. "Nē, protams, var būt arī Krievija, tikai tad pavisam noteikti bez Oleksandra Usika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!