Foto: PA Images/Scanpix/LETA
Šis gads ukraiņu boksa zvaigznei Oleksandram Usikam bija sarežģītākais karjerā, uzskata pats sportists.

Jau ziņots, ka Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas četras pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā. Usika īpašumā tādējādi palikušas Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

"Šis bija mans karjeras grūtākais gads," pēc cīņas sacensību organizatoriem sacīja Usiks, kurš pagaidām neatklāja savus nākotnes plānus. "Šobrīd vēlos atpūsties un pavadīt laiku ar manu ģimeni. Pēc tam nospraudīsim nākamos mērķus un centīsimies tos izpildīt."

Usiks arī uzteica savu pretinieku, sakot, ka par čempionu nevar kļūt bez spēcīgiem konkurentiem. "Šodien parādīju savu labāko sniegumu, bet zināju, ka Beljū cīņu uzsāks aktīvi, jo viņam nebija, ko zaudēt."

Jau ziņots, ka jūlijā Usiks triumfēja Pasaules boksa supersērijas finālā, pārspējot Muratu Gasijevu no Krievijas, bet pusfinālā viņš uzveica Latvijas vadošo bokseri Mairi Briedi, kurš toreiz cieta savu karjeras pirmo neveiksmi.

Ukraiņu bokseris līdz ar to kļuva par absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā un arī pirmo šī turnīra uzvarētāju.

Usika promouteris Aleksandrs Krasjuks tikmēr sacīja, ka, viņaprāt, Usikam ir jāpariet uz smagsvariem un jācīnās pret Entoniju Džošua, kurš šajā svara kategorijā ir WBA, IBF un WBO jostu īpašnieks. Gan Usiks, gan Džošua savā karjerā vēl nav izjutuši zaudējumu rūgtumu.

Tikmēr Beljū pēc dueļa paziņoja, ka noslēdz savu profesionālo sportista karjeru.

"Darīju, ko varēju, bet Usiks ir lielisks bokseris un bija grūti atrast argumentus cīņā pret viņu. Centos demonstrēt labāko sniegumu, taču Usiks vienalga bija pārāks. Viņš ir labākais bokseris, pret kuru esmu cīnījies un domāju, ka ringā no viņa ir jāuzmanās ikvienam," noteica Beljū.

Britu bokseris 2016.gadā kļuva par WBC čempiona jostas īpašnieku pirmajā smagajā svarā, bet tā vietā, lai titulu aizstāvētu pret Briedi, viņš nolēma pāriet uz smagsvariem, kur divas reizes cīnījās ar savu titulēto tautieti Deividu Heju, abos mačos uzvarot. Tikmēr par WBC čempiona jostas īpašnieku pēc Beljū kļuva Briedis, taču janvārī pēc minētās latvieša un ukraiņa cīņas šī josta pārgāja pie Usika.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Usika nākamie mērķi pēc dueļa ar Beljū ir pāriet uz smagsvariem, lai vēlāk mestu izaicinājumu tādiem vīriem kā Džošua vai Deontejs Vailders.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū profesionālajā boksā 34 cīņās izcīnījis 30 uzvaras, tostarp 20 ar nokautu. Savukārt 31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā uzvarējis visās 16 profesionālajās cīņās, turklāt 12 reizes pretiniekus nokautējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!