Foto: stock.xchng

Vācijai ir labas izredzes rīkot 2024. vai 2028.gada vasaras olimpiskās spēles, atzinis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

Šī gada decembrī Vācijas Olimpiskā sporta konfederācija (DOSB) lems, kura no divām pilsētām - Berlīne vai Hamburga - oficiāli kandidēs uz 2024. vai 2028.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

Tikmēr SOK prezidents Bahs, kurš pēc tautības ir vācietis, jau šobrīd paziņojis, ka Vācijas kandidatūra būs ļoti spēcīga.

"Tas ir fakts, ka Vācijas kandidatūra, ko atbalsta lielākā daļa valsts iedzīvotāju, būtu ļoti, ļoti spēcīga. Domāju, ka Vācijai būtu lieliskas iespējas organizēt kādas no divām sacensībām," intervijā vācu medijam NDR atzina Bahs.

Iepriekšējo reizi Vācija olimpiskās spēles uzņēma 1972.gadā, kad vasaras sporta veidu dalībnieki sacentās Minhenē. Savukārt turpmākajos gados Vācijas pilsētas vairākkārt neveiksmīgi kandidējušas uz Olimpiādes rīkošanu.

Laikraksta "Hamburger Abendblatt" pētījums liecina, ka Hamburgas kandidatūru atbalsta 73% pilsētas iedzīvotāju. Savukārt Berlīnē 86% iedzīvotāju vēlētos daudz pārredzamāku kandidēšanas procesu.

Bahs SOK prezidenta amatā stājās 2013.gadā un tajā atradīsies vismaz līdz 2021.gadam. Pēcāk viņam būs iespēja tikt ievēlētam vēl uz četriem gadiem.

2024.gada Olimpiādes norises vieta tiks nosaukta 2017.gadā, savukārt 2028.gada olimpisko spēļu rīkotāji tiks paziņoti 2021.gadā.

Kā zināms, tuvākās vasaras olimpiskās spēles 2016.gada risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!