"Domāju, ka šogad komanda ir spēcīgāka nekā pagājušajā gadā un mums ir labas izredzes pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā," aģentūrai LETA pirms došanās uz pasaules čempionātu Čehijā pastāstīja Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vadims Romanovskis.
26 gadus vecais hokejists, kurš Latvijas izlasē pasaules čempionātā debitēja pagājušajā gadā, atzīst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo čempionātu nekas īpaši tomēr nav mainījies. "Komandas kodols ir tas pats, un atmosfēra izlasē laba. Protams, ka neiztiek bez sīkām nesaskaņām un starpgadījumiem, bet tas tiek ātri atrisināts."

Romanovskis piebilda, ka komanda ir ļoti smagi trenējusies un rezultātam vajadzētu būt. "Ir jācīnās par vietu astotniekā. Pirmajā čempionāta mačā ar čehiem būs grūti, bet visādi jau gadās. Varam pabojāt nervus arī favorītiem, tomēr, domāju, ka īpaši liels uzsvars uz šo maču likts netiks."

Sportists uzskata, ka galvenās spēles būs ar Vācijas un Kazahstānas izlasēm. "Vācieši ir jāapspēlē, kaut gan pēdējos gados mums ar viņiem mači īpaši neizdodas. Savukārt Kazahstānas izlase ir jāuzvar noteikti. Domāju, ka pēc spēku samēriem mēs tomēr esam labāki. Iekļūstot nākamajā grupu fāzē, mēs varam "aizķert" arī kādu favorītu un vieta astotniekā nebūs nemaz tik nereāla," teica Romanovskis, kas šosezon tika pie Itālijas čempionāta sudraba "A&O Asiago" sastāvā.

Hokejists gan atzīst, ka Latvijas izlasei par saviem apakšgrupas pretiniekiem nav faktiski nekādas informācijas. "Zinu vien, ka liela daļa Kazahstānas izlases dalībnieku spēlē Krievijas hokeja superlīgā."

Augstās domās Romanovskis ir par Latvijas izlases jauno treneri Aleksandru Beļavski: "Kā treneris viņš ļoti palīdz gan fiziskā, gan taktiskā ziņā. Man patīk [Beļavskis], jo viņš ļoti labi izprot hokeju un zina, kas jādara, lai varētu sasniegt labu rezultātu."

Runājot par savas uzbrucēju maiņas partneriem Fanduļu un Kerču, hokejists atzina, ka ir pieradis spēlēt citādu hokeju - ātrāku. "Kerčs, protams, ir lēns [uz ledus], bet, ņemot vērā viņa vecumu, viņš spēlē labi. Atrodoties vienā maiņā ar tik pieredzējušiem hokejistiem, ir jāspēlē nedaudz citādi, nekā es vēlētos. Jāspēlē vairāk ar izdomu, nekā ar ātrumu un azartu."

Romanovskis arī piekrita viedoklim, ka daži no hokejistiem tiešām ir jau paveci, bet "labāku mums tik un tā nav". Īpaši tas esot attiecināms uz malējo uzbrucēju pozīcijām.

Latvijas izlases uzbrucējs norādīja, ka nākamajā sezonā savus spēkus labprāt pamēģinātu kādā Eiropas spēcīgākajā līgā - Zviedrijā, Krievijā vai Somijā -, tomēr NHL lokauta gadījumā, ja pašlaik Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti dosies uz Eiropu, viņš varētu karjeru turpināt arī kādā Latvijas klubā - visticamāk, "Rīga 2000" vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!