Foto: F64
Augusta vidū (14.-16.08.) Rīgā norisināsies otrais starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga cup", kurā dalību apstiprinājušas vairāk kā 30 komandas no septiņām valstīm.

Pērn turnīrā piedalījās sešas pieaugušo komandas, kā arī septiņas jauniešu komandas. Salīdzinot ar iepriekšējo vasaru, dalībnieku skaits ievērojami pieaudzis, turklāt šovasar tituli tiks izcīnīti piecās kategorijās. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vīriešu komandas izdalītas divās divīzijās. Elites divīzijā par titulu spēkosies pēdējo gadu vadošās Latvijas komandas "Cēsu alus/Lekrings" un "RTU/Inspecta", kurām konkurenci noteikti sastādīs arī "Bauska" un "Talsi/Triobet". Nopietnu konkurenci noteikti sastādīs arī Zviedrijas 1.divīzijas klubs "Akersberg IBK", kā arī Šveices komanda "Gruppe Frosch", kuru rindās laukumā dosies vairāki spēlētāji ar Šveices virslīgas un 1.divīzijas spēļu praksi.

Plašākā pārstāvniecība būs vīriešu otrā ešelona komandu pulkā. Turnīram pieteikušās trīs komandas no Somijas zemākajām līgām, tāpat pārstāvēta tiks Šveices 3.divīzija un Norvēģijas 2.divīzija. Odziņu noteikti piešķirs Gruzijas izlases līdzdalība turnīrā, bet uz jautājuma zīmes ir vēl vienas Šveices kā arī Krievijas komandas līdzdalība turnīrā. Šveices "Knulla floorball", kas pērn izcīnīja trešo vietu, pieteicās startam turnīrā, taču pēdējos treniņos savainojumos iedzīvojušies vairāki spēlētāji, kuriem jāmeklē aizvietotāji. Savukārt Sanktpēterburgas komanda kārto organizatoriska rakstura jautājumus, no kā būs atkarīgs vai komanda varēs ierasties Latvijā. Protams, turnīrā piedalīsies arī vairākas vietējās komandas. Ambiciozi noteikti būs "Pārdaugavas" un "Ogres vilku" florbolisti. Interesanti būs pavērot Latvijas veterānu čempionus "Alusvēderus", kā arī vēl vairākas komandas.

Pirmo reizi sacensības norisināsies arī sieviešu konkurencē, kur dalību apstiprinājušas četras komandas, tostarp "Angry Pigs" no Krievijas, bet vēl divas komandas lūgušas laiku gala lēmuma pieņemšanai.

Palielinājusies pārstāvniecība arī jauniešu turnīrā. Pērn U-14 bija pārstāvētas trīs komandas, kamēr U-16 četras. Šoreiz dalību apstiprinājušas attiecīgi četras un sešas komandas. Šoreiz diemžēl ierasties nespēj somu jauniešu komanda "USB Terminator", kas ļoti atzinīgi izteicās par iepriekšējā gada turnīru.

Turnīrs norisināsies Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā un Olimpiskajā sporta centrā.

Komandas, kas apstiprinājušas dalību "Unihoc Riga Cup 2014":

Mens Elite: (6/8)
"Cēsu alus/Lekrings" (Latvija)
"RTU/Inspecta" (Latvija)
"Talsi/Triobet" (Latvija)
"Bauska" (Latvija)
"Akersberg IBK" (Zviedrija)
"Gruppe Frosch" (Šveice)

Mens: (16/20)
"RTU/Rockets" (Latvija)
"Pārdaugava" (Latvija)
"Alusvēderi" (Latvija)
"Rīgas Lauvas" (Latvija)
"Ogres vilki" (Latvija)
"Mārupe" (Latvija)
"Fans Team" (Latvija)
"Rīgas Bigfoots" (Latvija)
"dtg.lv" (Latvija)
"Līgatne" (Latvija)
"ON7" (Somija)
"Honkers" (Somija)
"SB Pulla" (Somija)
"Zurich Innebandy" (Šveice)
Georgian Floorball Team (Gruzija)
"Kolnes" (Norvēģija)

Women: (4/6)
"Rīgas Lauvas" (Latvija)
"Ķekavas Bulldogs" (Latvija)
FK "Ādaži" (Latvija)
"Angry Pigs" (Krievija)

Boys U-14 (4/6)
"Rīgas Raķetes" (Latvija)
"Rīgas Lauvas" (Latvija)
"Ogres vilki" (Latvija)
"Krasnogvardeec 99" (Krievija)

Boys U-16 (6/8)
"Talsi" (Latvija)
"Līgatne U-16" (Latvija)
"Lielvārde U-16" (Latvija)
"Rīgas Lauvas" (Latvija)
"Rīgas Raķetes" (Latvija)
"Krasnogvardeec 00" (Krievija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!