Foto: Reuters/Scanpix

18 Latvijas olimpiskās komandas kandidātiem piešķirta īpaša 'Tokija 2020' stipendija, kas sportistam dod iespēju izmantot finansiālu atbalstu treniņu procesa nodrošināšanai, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

"Tokija 2020" stipendiju ir saņēmuši dažādu sporta veidu pārstāvji, kuri pretendē uz dalību nākamajās vasaras olimpiskajās spēlēs Japānā.

Visvairāk stipendiātu vidū ir vieglatlētikas pārstāvju - Anete Kociņa, Laura Ikauniece-Admidiņa un Līna Mūze. Pa diviem pārstāvjiem ir svarcelšanā – Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, airēšanā – Elza Gulbe un Kaspars Tīklenieks, modernajā pieccīņā – Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs – un BMX (Vineta Pētersone un Kristens Krīgers).

Stipendiātu sarakstā ir arī peldētāja Ieva Maļuka, burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rasmane, cīkstonis Ņikita Masjuks, MTB riteņbraucējs Arnis Pētersons, šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš un karatists Kalvis Kalniņš.

Olimpiskā stipendija "Tokija 2020" ir finansiāls atbalsts 390 ASV dolāri mēnesī katram sportistam. Šo līdzekļu izmantošana paredzēta sportistu treniņu procesa nodrošināšanai laika periodā no 2017. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31. augustam.

Latvijas stipendiāti ir vienojušies ar savu sporta veidu federācijām stipendijas summu izmantot uzturēšanās un ceļa izdevumu apmaksai, saistībā ar treniņu nometnēm un sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!