Foto: F64

Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldības ir iesniegušas vienotu pieteikumu rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi, kas notiks no 2015.gada 3.jūlija līdz 5.jūlijam, informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļa.

Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība kopīgu pieteikumu iesniegušas, jo vismaz 65% no Olimpiādes programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar Olimpiādes rīkotājām.

Pretendenti, kuri būs saņēmuši uzaicinājumu piedalīties konkursa 2.kārtā, līdz 5.septembrim izstrādās detalizētu pieteikumu, ko prezentēs Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejai.

Olimpiādē ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi - airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes Olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!