Foto: F64
"Valmieras" florbola komanda sestdien nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un savā laukumā piedzīvoja zaudējumu "EuroFloorball" turnīra finālā.

Valmierieši ar 5:8 (3:1, 0:4, 2:3) piekāpās Norvēģijas vienībai Oslo "Slevik", ko divas dienas iepriekš spēja negaidīti uzvarēt.

Finālspēle sākās ar negaidīti pārliecinošu mājinieku sniegumu un 16.minūtē viņi izvirzījās vadībā ar 3:0, kad divreiz precīzi bija metis Mārtiņš Broks, bet reizi - Lauris Alvis Stiprais.

Tomēr nākamos septiņus vārtus mačā guva norvēģi un tikai spēles beigās Broks un Aigars Belausovs spēja vismaz nedaudz deficītu samazināt.

Līdz ar to norvēģi ieguva čempionu kausu un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvu.

Ceturtdien grupu turnīrā "Valmiera" izšķirošajā mačā par vietu pusfinālā spēja "Slevik" pieveikt ar rezultātu 3:1.

Vīru turnīra simboliskajā izlasē no Latvijas florbolistiem tika iekļauti Agris Rogainis un Ivo Balodis (abi – "Valmiera"), kā arī Edžus Ceriņš ("Betsafe"/"Ulbroka"), tikmēr dāmu sacensību simboliskajā izlasē Latvijas sportistes neiekļuva.

Jau ziņots, ka piektdien pusfinālā "Valmiera" bezkompromisa cīņā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja pašmāju čempioni "Betsafe"/"Ulbroka", kamēr "Slevik" ar 4:2 uzvarēja Latvijas čempionātā spēlējošo Igaunijas labāko vienību Tartu EMU.

Līdz ar to "Betsafe"/"Ulbroka" un EMU šīs sacensības noslēdza dalītā trešajā vietā.

Savukārt mačā par piekto vietu svētdien "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāja Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas ar 6:5 (3:3, 1:1, 2:1) uzveica Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec".

Dāmu turnīrā triumfēja Slovākijas čempionvienība "Pruske", kas finālā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) apspēlējot Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa" no Polijas.

Viss mačs aizritēja ļoti saspringti. Otrajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet uzvaru "Pruske" izrāva 57.minūtē, kad izcēlās Lenka Dobrodejova.

Pirms tam piektdien pusfinālā "Pruske" ar 7:6 spraigā mačā uzvarēja Latvijas čempiones Kocēnu "Rubene", kamēr "Interplastic Olimpia Osowa" negaidīti ar 7:4 uzveica Krievijas spēcīgāko komandu Arhangeļskas "Nauka-SAFU-NT".

Spēle par trešo vietu netika aizvadīta, bet duelī par piekto vietu sestdienas rītā Latvijas trešā spēcīgākā komanda "Ķekava" grūtā cīņā ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) apspēlēja Spānijas vienību Madrides "CDE El Valle", kas pērn triumfēja "EuroFloorball Challenge" turnīrā.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalījās četras Latvijas komandas.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju – Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices – čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!