Foto: Publicitātes attēli
No 5. līdz 8. jūlijam Liepājā norisināsies Latvijas III Olimpiāde – šīs vasaras valsts nozīmīgākās sacensības, kas ir balstītas uz Olimpiskajiem principiem. Valmieru Olimpiādē pārstāvēs 105 sportisti 12 dažādās sporta disciplīnās, informā Valmieras pilsētas pašvaldība.

Valmieras pilsētas oficiālās delegācijas sastāvā iekļauti 105 sportisti un 15 pavadošās personas, tai skaitā treneri, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, delegācijas vadītājs, Valmieras pilsētas pašvaldības speciālists sporta jautājumos Toms Upners un Valmieras Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene.

Valmierieši iesaistīsies cīņā par medaļām 12 sporta veidos, cerot uz panākumiem futbolā un regbijā vīriešiem, volejbolā sievietēm, peldēšanā, vieglatlētikā, badmintonā, BMX, MTB un šosejas riteņbraukšanā, šaušanā, triatlonā un golfā.

Lielākās cerības - BMX riteņbraucēji. Delegācijas sastāvā iekļauti astoņi šī sporta veida pārstāvji, viņu vidū Pekinas olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kā arī Edžus Treimanis un Rihards Veide, kuri Latviju pārstāvēs Londonas Olimpiskajās spēlēs. Tāpat nopietni pretendenti uz medaļām būs Valmieras peldētaji - jaunais olimpietis, peldētājs Uvis Kalniņš, peldētāja Sindija Siliņa un vēl vairāki šī sporta veida pārstāvji. Riteņbraukšanā jāseko līdzi Madaras Fūrmanes gaitām šosejas grupas un individuālajā braucienā, kā arī MTB sacensībās. Vieglatlētikā galvenā cerība būs Sandis Sabājevs, bet par medaļām noteikti pacīnīsies vēl virkne atlētu. Tāpat pārsteigumu var sagādāt badmintonisti, triatlonisti, šaušanas disciplīnas pārstāvji un golferi. Nopietnas cīņas priekšā arī Valmieras regbija, futbola un volejbola komandām, kurām būs jāaizvada spēles ar Latvijas spēcīgākajam attiecīgā sporta veidu komandām no citām pašvaldībām.

Valmierieši piedalījās arī Latvijas III Olimpiādes priekšsacīkstēs basketbolā vīriešu un sieviešu konkurencē, aizvadot interesantas un spraigas spēles. Diemžēl gan vīriešu, gan sieviešu komanda nepārvarēja priekšsacīkšu pirmo kārtu, uz finālsacensībām Liepājā netiekot.

Plānots, ka puse delegācijas uz Liepāju dosies jau 5.jūlija rītā, lai savlaicīgi paspētu ierasties sacensību vietās, savukārt pārējie pievienosies 6.jūlijā. Tieši 6.jūlija vakarā notiks komandu gājiens un vērienīgā pasākuma atklāšanas ceremonija, kuru tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Televīzija. Liepājā delegācija apmetīsies vienkopus viesnīcā "Līva". Jāmin, ka Valmieras sportistu dalību Latvijas III Olimpiādē nodrošina Valmieras pilsētas pašvaldība, sedzot izdevumus par ceļu, naktsmītnēm, ēdināšanu (dienas nauda) un vienotas formas iegādi.

Latvijas Olimpiādes mērķis ir noteikt valsts labākos sportistus vasaras olimpiskajos sporta veidos. Olimpiādes programmā iekļauti 26 sporta veidi (airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols), un kopumā tiks izcīnīti 228 medaļu komplekti.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Latvijas I Olimpiāde 2004.gadā un Latvijas II Olimpiāde 2008.gadā notika Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!