Pagājušajā gadā čempiona titulu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā zaudējušais krievu smagā svara bokseris Nikolajs Valujevs nākamo cīņu aizvadīs ar Pasaules boksa padomes (WBC) kategorijas čempionu Vitāliju Kļičko no Ukrainas.

Cīņa varētu notiks 29.maijā un tās norisē ieinteresētas abas puses, vēsta laikraksts "Bild".

Abi bokseri ir ļoti pieredzējuši. Kļičko ir 38 gadi, bet Valujevs ir 36 gadus vecs un centīsies sekmīgi atsākt karjeru pēc iepriekšējā mačā piedzīvotā zaudējuma Lielbritānijas bokserim Deividam Hejam.

Kā ziņots, 7.novembrī notikušajā cīņā Vācijas pilsētā Nirnbergā Hejs uzvarēja pēc punktiem ar rezultātu 116-112, 116-112 un 114-114, pirmo reizi karjerā kļūstot par smagā svara čempionu.

Tāpat Hejs kļuva arī par pirmo britu smagā svara čempionu kopš Lenoksa Lūisa, kurš pirms sešiem gadiem aizgāja no profesionālā boksa.

Hejam tā bija 23.uzvara 24 aizvadītajās cīņās, un 21 no tām izcīnīta ar nokautu. Savukārt Valujevam tas bija tikai otrais zaudējums karjerā. Pirmo neveiksmi viņš cieta pret uzbeku Ruslanu Čagajevu.

Kopumā Valujevs ir aizvadījis 52 cīņas, no kurām 34 uzvarētas ar nokautu.

Savukārt Kļičko pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad pēc punktiem pārspēja amerikāni Kevinu Džonsonu.

Džonsonam šis bija pirmais zaudējums karjerā, savukārt Kļičko savu uzvaru pūru papildināja līdz 39 panākumiem 41 aizvadītajā cīņā.

Kā zināms, Vitālija Kļičko brālis Vladimirs ir pasaules čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijās smagajā svarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!