Foto: Publicitātes foto
4. augustā Ventspilī un 5. augustā Koknesē norisināsies "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012" fināli, kuros kļūs zināms šīs sezonas Latvijas spēcīgākais vīrs, informē rīkotāji.

Jūlija vidū Rojā tika noskaidroti visi desmit spēkavīri, kuri ir kvalificējušies "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012" finālam. Ventspilī un Koknesē redzēsim mārcienieti Didzi Zariņu, Daini Zāģeri, ugālnieku Oskaru Martužanu, ventspilnieku Mareku Leiti. Dobeli pārstāvēs Ingus Kaktenieks un Rolands Fersters, redzēsim gulbenieti Andri Leišavnieku. Finālā iekļuvuši arī kuldīdznieki Jānis Šleckus un Edgars Andersons, Rīgu pārstāvēs Ildars Sviķis.

Latvijas Spēka Atlētu federācija uz finālu uzaicinājusi arī pagājušā gada stiprāko vīru Arti Plivdu, kurš pārstāv Preiļus un Līvānus. Diemžēl arēnā kā dalībnieku neredzēsim Agri Kazeļņiku, kuram ir veselības problēmas. Viņš izpildīs tiesneša pienākumus. Taču skatītājus gaida patīkams pārsteigums. Fināla posmā savu dalību ir apstiprinājis viens no spēcīgākajiem pasaules atlētiem Mihails Kokļājevs. Viņš gan startēs ārpus konkurences, bet būs interesanti vērot mūsu Latvijas atlētu varēšanu uz Pasaules klases sportistu fona.

"Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012" regulārā čempionāta kopvērtējums:

1

Didzis Zariņš

42

2

Dainis Zāģeris

40

3

Oskars Martužans

35

4

Mareks Leitis

33

5

Ingus Kaktenieks

22

6

Jānis Šleckus

20

7

Ildars Sviķis

18

8

Andris Leišavnieks

17

9

Rolands Fersters

16

10

Edgars Andersons

15

Ventspilī ar pieciem vingrinājumiem spēkavīri iesāks cīņu par čempiona titulu. Uz promenādes varēsim vērot kā spēkavīri vilks Scania mašīnu, cels uz īpaša aprīkojuma novietotu baļķi ( Vikinga prese ) un jānes pulkstenis. Būs arī Nissan/Norde mašīnu turēšana un Tolmets mašīnas nešana tālumā.

Koknesē, sadarbojoties ar biedrību SB Koknesis, tiks izcīnīts "Kokneša kauss" un mēs noskaidrosim Latvijas spēcīgākā vīra vārdu.

Spēkavīri metīs Līvu Alus mucas un veiks Triobet stafeti. Pēc ilgāka laika atlētiem atkal būs jāveic fermera pastaiga. Vēk stafetē iekļauta vairoga nešana un riepas velšana. Līdzīgi kā Rojā, sacensībās atkal būs jāceļ baļķis uz maksimumu reižu skatu. Vēl atleti cīnīsies ar smagajām Lode ķerrām. Fināla noslēdzošais vingrinājumus būs "Siltums Jums Atlanta akmeņi".

 Saskaitot abu dienu laikā iegūtos punktus mēs noskaidrosim "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012" uzvarētāju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!