BK "Ventspils" piektdien Rīgā ar 106:90 revanšējās BK "Skonto" par piedzīvoto zaudējumu abu komandu pirmajā spēlē Latvijas basketbola līgas (LBL) čempionātā. Uzvara ļāva pašreizējiem LBL čempioniem izvirzīties pirmajā vietā turnīra tabulā.
Ventspilij" rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Mairs Četmens, bet "Skonto" 26 punktus guva Trojs Ostlers.

Abu komandu spēlētāji mača sākumā spēlēja nervozi, un vadībā nespēja nostabilizēties ne "Ventspils", ne "Skonto". Pirmais lielākais atrāviens izdevās Ventspils komandai, kas pēc Sanda Buškevica trīspunktu metiena panāca 16:12. Viesi ātrāk spēja veidot uzbrukumus, un līdz pirmās ceturtdaļas beigām palielināja pārsvaru līdz 29:19.

"Skonto" uzbrukumā aktīvāk cīnījās abi viesspēlētāji Ostlers un Lemeins Vilsons, tomēr rezultāta starpība zem 10 punktiem vairs nesadila. "Ventspils" veiksmīgi paļāvās uz precīziem trīspunktu metieniem, un, tuvojoties puslaika beigām, pēc Kristapa Purņa trīspunktnieka viesu pārsvars sasniedza 19 punktus (51:32).

Laukuma saimniekiem cerības uz cīņas saasināšanu vēl saglabāja Ostlers, kas pirmajā uzbrukumā otrajā puslaikā ar trīspunktu gājienu panāca 42:55. Tomēr ar Vilsona trīspunktniekiem bija par maz, lai saasinātu cīņas gaitu, jo ne mazāk veiksmīgi trīspunktu metienos bija viesi, īpaši izceļoties Jevgēņijam Kosuškinam kā arī Purnim. "Ventspils" pārsvars sasniedza 20 punktus (79:57), un "Skonto" nespēja rast veidu kā lauzt mača gaitu.

Drīz pēc pēdējās ceturtdaļas sākuma, protestējot pret tiesneša lēmumu, tehniskās piezīmes saņēma "Skonto" galvenais treneris Valdis Valters un laukuma saimnieku basketbolists Kristaps Valters, kam līdz ar to laukumu nācās atstāt saņemtās piezīmju normas dēļ. Lai gan rezultāta starpība līdz spēles beigām saruka, "Ventspils" kontrolēja cīņas gaitu un aizvadīja maču līdz uzvarai.

Pēc zaudējuma V.Valters atzina, ka nav viegli vienā nedēļā aizvadīt divas atbildīgas spēles (trešdien "Skonto" uzvarēja Saratovas "Avtodor" FIBA Čempionu kausa spēlē), tādēļ komandai pietrūcis gan psiholoģiskā, gan fiziskā spēka. "Nebija grūti pamanīt, ka mēs bijām lēnāki [nekā pretinieki], un arī precizitāte metienos bija zemāka," norādīja V.Valters. "Pie -20 centos kaut ko mainīt, taču šādā situācijā tas bija grūti, jo komandā nebija arī līdera."

Atsevišķi spēlētāji neparādīja pat ceturto daļu no sava potenciāla, un pilnīgi visa komanda nenospēlēja atbilstoši savām spējām, norādīja V.Valters.

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks par viesu galveno panākuma iemeslu nosauca labu darbību aizsardzībā, kam komanda pēc pirmās neveiksmes savstarpējās spēlēs pievērsa īpašu uzmanību. Pat ar veiksmes palīdzību "Skonto" neiemeta vairāk par 90 punktiem, teica Ventspils kluba treneris, norādot, ka nespēj izskaidrot kādēļ, bet "Ventspils" spēlētāji bija pārāki visos spēles elementos.

"Jebkurš bija mobilizējies, un arī rezervisti neizjauca komandas spēli," sacīja Muižnieks, piebilstot, ka tas attiecas arī uz fanu ne īpaši mīlēto Bruno Pētersonu. Muižnieks neesot pārsteigts par Četmena un Kosuškina rezultativitāti uzbrukumos. Četmens jau ASV studentu čempionātā komandā bija rezultativitātes līderis, bet Žeņa [Kosuškins] veiksmīgi realizēja uz viņu izspēlētās bumbas, norādīja treneris.

Pirmā apļa spēlē 27. septembrī Ventspilī laukuma saimnieki zaudēja ar 100:102.

LBL spēle:

"Skonto" - "Ventspils" 90:106 (19:29, 20:24, 25:31, 26:22)

"Skonto": Ostlers 26 +7AB, Vilsons 24, K. Valters 14, Šneps 8 +7AB, Blūms 8 +6RP, Janičenoks 5, S. Valters 4, Jahovičs 1

"Ventspils": Četmens 27 +6AB, Bagatskis 19, Kosuškins 18, Purnis 17, Buškevics 13 +12RP, Skirmants 10 +6AB, Pūls 2 +6AB

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!