BK "Ventspils" sestdien Rīgā ar 80:74 uzvarēja BK "Skonto" Latvijas basketbola līgas (LBL) spēlē, revanšējoties par zaudējumu pirmajā abu komandu cīņā.
"Skonto" spēles galvenie veidotāji tradicionāli bija Andris Biedriņš un divi amerikāņu viesspēlētāji Demetrijs Hils un Darens Kellijs. Biedriņš bija arī rezultatīvākais ar 22 punktiem un 11 izcīnītajām atlēkušajām bumbām.

Ventspils komanda spēli aizvadīja bez savainotajiem Jevgēņija Kosuškina un Mārtiņa Skirmanta. Rezultatīvākais viesiem ar 15 gūtajiem punktiem bija Ķestutis Šestoks.

"Skonto" vadībā izdevās pabūt tikai pirmajās minūtēs, līdz Ivars Timermanis ar trīspunktu metienu viesiem panāca 7:6. Atlikušajā laikā līdz pirmajam pārtraukumam ritēja līdzvērtīga cīņa. "Ventspils" atrāvās līdz 19:14, taču ceturtdaļas pēdējā minūtē rezultāts atkal bija neizšķirts - 19:19. Divu punktu pārsvaru mača pirmās daļas noslēgumā Ventspils klubam nodrošināja Aigara Vītola divi no trim soda metieniem.

"Ventspilij" izdevās pārliecinošs otrās ceturtdaļas sākums, un pēc Zlatko Savoviča gūtā groza viesi ieguva 13 punktu pārsvaru (34:21). Arī puslaika noslēgumā Ventspils komandas pārsvars nebija mazāks par 10 punktiem - 40:30.

Pēc pārtraukuma, "Ventspilij" pajuka komandas sadarbība, un apmaiņā ar haotiskiem uzbrukumiem viesi nespēja palielināt pārsvaru. Uzbrukumā lielākoties paļaujoties uz Biedriņu un Hilu, "Skonto" piecās minūtēs rezultāta starpību sadeldēja līdz trim punktiem - 42:45.

Taču "Ventspilij" spēju rezultatīvi uzbrukt arī saspringtās situācijās nodemonstrēja Mairs Četmens, turklāt viesi sakārtoja aizsardzību pie groza un uzbrukumos bumbu izspēlēja racionālāk, kā rezultātā pēc Savoviča metiena panāca vadību jau ar 59:44.

Intriga spēlē gan nepazuda, jo Biedriņa rezultatīvie uzbrukumi un mājinieku aktivitāte cīņā par atlēkušajām bumbām ļāva "Skonto" pietuvoties līdz 59:65. Lai gan turpmāk rezultāta starpība vairs nesadila, droši par uzvaru "Ventspils" basketbolisti varēja būt tikai cīņas pēdējā minūtē.

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc mača sacīja, ka jau iepriekš noskaņoja komandu nopietnai cīņai. "Varbūt ne viss izdevās, jo pietrūka Kosuškina un Skirmanta," viņš teica. ""Skonto" ir pietiekami spēcīgs sāncensis, kas savu varēšanu ir apliecinājis FIBA Eiropas līgā".

Ventspils spēlētāju sniegumu negatīvi ietekmēja psiholoģiskais nogurums pēc saspringtajām spēlēm ULEB kausa izcīņā, sprieda treneris, norādot, ka "Skonto" bija rūpīgi izpētījis "Ventspils" spēli, tādēļ cīņa bija līdzīga līdz pat galotnei. "Uzvara ir izcīnīta, taču neesmu pilnībā apmierināts ne ar individuālo, ne komandas spēli," paziņoja Muižnieks.

"Skonto" galvenais treneris Guntis Endzels par komandas galveno trūkumu nosauca īso rezervistu soliņu. "Varēja redzēt, ka spēlei pret šāda līmeņa komandu ir gatavi kādi pieci mūsu spēlētāji," viņš teica. "Rezervisti nepalīdzēja, ja nu vienīgi Ingus Bankevics. Arī abi amerikāņi neparādīja savu labāko spēli, taču tajā ir vainojama pretinieku mērķtiecīgā aizsardzība. Iepriecināja Biedriņš, visu maču aizvadot augstā līmenī."

Slimības dēļ "Skonto" sastāvā nebija Jura Patmalnieka, taču jaunnedēļ viņš varētu būt gatavs kopā ar komandu doties uz FIBA turnīra spēli Telavivā, teica Endzels.

LBL spēlē Ventspilī laukuma saimnieki 29.novembrī pret "Skonto" cieta zaudējumu (83:85).

LBL spēle:

"Skonto" - "Ventspils" 74:80 (19:21, 11:19, 17:19, 27:21)

"Skonto": Biedriņš 22 +11AB, Kellijs 16, Hils 15 +13AB, Sirsniņš 10, Straupis 7 +16AB +8RP, Bankevics 4

"Ventspils": Šestoks 15 +6AB, Savovičs 14, Purnis 13, Pētersons 12 +7AB, Četmens 9 +6AB +9RP, Makklintoks 6 +6AB, Viļums 4, Timermanis 3 +8AB, Vītols 2, Vecvagars 2

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!