"Ventspils" piektdien savā laukumā ar 93:87 uzvarēja BK LMT Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērijas par 1. vietu piektajā spēlē un kļuva par LBL čempioniem.
Līdz otrās ceturtdaļas vidum pārmaiņus ar dažu punktu pārsvaru vadībā bija abas komandas, līdz pirmā puslaika noslēgumā "Ventspils" izvirzījās vadībā ar 12 punktu pārsvaru (52:40).

Trešās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki vēl spēja neļaut pretiniekiem būstiski samazināt rezultāta starpību, tomēr līdz pēdējam pārtraukumam BK LMT atpalika vairs tikai četrus punktus (65:69).

Cīņas pēdējā posmā "Ventspils" saglabāja sešu punktu pārsvaru, līdz ceturtdaļas vidū BK LMT basketbolista Raimonda Vaikuļa rezultatīvā darbība ļāva viesiem pietuvoties līdz 74:77. Tomēr atlikušajā laikā BK LMT nespēja lauzt spēles ritējumu un "Ventspils" nosargāja uzvaru.

"Ventspils" galvenais treneris Armands Krauliņš atzina, ka spēle bija fināla cienīga, un pauda gandarījumu par komandas spēju izcīnīt čempionu titulu otro gadu pēc kārtas.

Pēc četru gadu darba BK "Ventspils" Krauliņu galvenā trenera amatā aizstās Kārlis Muižnieks.

Par izšķirošo faktoru sērijā BK LMT galvenais treneris Igors Miglinieks nosauca stabilo "Ventspils" sastāvu. BK LMT sniegumu sezonas laikā ietekmēja basketbolistu gūtie savainojumi, norādīja Miglinieks, sakot, ka finālsērijā BK LMT izgāzās tikai vienā spēlē, kas ir izskaidrojams ar BK LMT spēlētāju mazāko pieredzi.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām "Ventspils" uzvarēja ar 4:1.

LBL finālsērijas par 1. vietu spēle:
"Ventspils" - BK LMT 93:87 (20:22, 32:18, 17:25, 24:22)

Punktus guva:

"Ventspils": Stouns 23 +8AB, Buškevics 21, Kapinoss 13 +7AB, Kosuškins 13 +6AB, Ričs 11 +6AB, Purnis 8, Laksa 3, Vītols 1

BK LMT: Vilkersons 30 +7AB +7RP, Vaikulis 18, Vecvagars 16, Janisjs 8, Valters 5, Šķēle 5, Blūms 4, Skirmants 1

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!