"Ventspils" otrdien izbraukumā Krievijā ar 79:83 (38:44) zaudēja "Samara" Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) spēlē, BNS telefonsarunā pavēstīja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Praktiski visu spēli bijām mīnusos," teica Muižnieks, piebilstot, ka mača galotnē bija iespēja izraut uzvaru, taču tā tika palaista garām.
"Zaudējām tādēļ, ka paļāvāmies pretinieku spēles stilam. Bija jūtams, ka pārtraukums [izlases spēlēm] ir ietekmējis komandas saspēli. ["Ventspils"] komandā spēlēja arī viens jauns ārzemnieks [Šerons Vilkersons], kas atstāja iespaidu uz sadarbību. Turklāt arī paši līdz galam neizmantojām visas radītās iespējas."

Ventspilnieku sastāvā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Stīvs Ričs, bet Ainārs Bagatskis un Kristaps Purnis guva pa 17 punktiem.

Par Samāras komandas sagādātu pārsteigumu Muižnieks nosauca laukuma saimnieku dienvidslāvu basketbolista Milana Prekoviča precizitāti trīspunktu metienos, realizējot septiņus no 10 raidījumiem. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Vladimirs Anciferovs.

Samarā ciestā neveiksme Ventspils komandai bija pirmais zaudējums piecās NEBL spēlēs A grupas turnīrā, līdz ar to Latvijas kluba basketbolisti saglabā drošas iespējas kvalificēties NEBL turnīra nākamajai kārtai. Savukārt "Samara" basketbolisti guva pirmo uzvaru NEBL čempionātā.

NEBL spēle: "Samara" - "Ventspils" 83:79 (18:16, 26:22, 16:19, 23:22)

Punktus guva:

"Samara": Anciferovs 22 +8AB, Prekovičs 21, Viljamss 10 +7RP, Čubrilo 9, Obradovičs 8, Garčins 5, Pičugins 4, Kiseļevs 4

"Ventspils": Ričs 20 +12AB, Purnis 17, Bagatskis 17, Kosuškins 8, Vītols 6, Vilkersons 4, Skirmants 3, Pētersons 2, Buškevics 2

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!