Pateicoties izrāvienam noslēdzošajā, 12.raundā, sestdien Krievijas bokseris Murats Gasijevs Sočos pieveica kubieti Junieru Dortikosu un sasniedza pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas finālu.

Līdz ar to 24 gadus vecais Gasijevs izcīnīja jau 27. uzvaru profesionālās karjeras 27 cīņās, nosargājot sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un atņemot Dortikosam Pasaules Boksa asociācijas (WBA) jostu.

Viņš sasniedza pasaules boksa supersērijas finālu, kas maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā. Tajā Gasijevs spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš pirms nedēļas Rīgā pārspēja latvieti Mairi Briedi. Šajā cīņā uz likmes būs arī Usikam šobrīd piederošās Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostas. Dortikoss karjeras 23. cīņā cieta pirmo neveiksmi.

"Vēlos pateikties visiem, kuri mani šonakt atbalstīja. Šī man ir ļoti svarīga uzvara, ļoti svarīga titulu apvienošanas cīņa," teica Gasijevs. "Dortikoss ir lielisks cīkstonis, lielisks čempions, kurš sit spēcīgi. Viņš nekad nepadodas."

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Gasijevs atzina, ka visu cīņu bijis zem liela spiediena un līdz pēdējam brīdim nav bijis drošs, ka uzvarēs.

Cīņu pārliecinošāk iesāka Dortikoss, kontrolējot tās ritmu. Cīņas pirmajos raundos ar labiem sitieniem izcēlās abi bokseri, kaut biežāk to darīja kubietis.

Tomēr pēc astoņiem raundiem Dortikosa temps acīmredzami samazinājās un arvien lielāku spiedienu sāka radīt Gasijevs. Viss izšķīrās 12.raundā, kurā krievu bokseris trīs reizes noguldīja Dortikosu uz dēļiem un nieka 18 sekundes pirms cīņas beigām tiesnesis dueli apturēja.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!