Latvijas spēkavīrs kuldīdznieks Jānis Šleckus nedēļas nogalē sacensībās Tartu labojis pasaules rekordu 175 kilogramus smagu čemodānu nešanā uz attālumu, portālu "Delfi" informēja spēkavīra pārstāvji.

Jaunais Jāņa Šleckus uzstādītais rekords ir 40,60 metri, tādējādi par 1,60 metriem labojot iepriekšējo pasaules rekordu.

Jau dodoties uz sacensībām, uz Jāni Šlecku tika liktas lielas cerības, atklāj spēkavīra pārstāvji. Treneris Māris Rozentāls bija pārliecināts, ka rekords tiks sasniegts, jo treniņos atlētam vairākkārt izdevās pārspēt jau oficiāli reģistrēto pasaules rekordu, kuru 2001.gadā Ungārijā uzstādīja Vauts Zihlstra (Wouts Zijlstra) no Holandes, spēju 175 kilogramus smagos čemodānus ainest 39 metrus.

Latvieša gūtie panākumi bija arī liels pārsteigums Igaunijas spēkavīru federācijas vadītājiem, jo neviens neticēja, ka kāds spēs uzrādīt tik labus rezultātus, pārspēt līdzšinējo rekordu.

Čemodāni bija ļoti gigantiski un neparocīgi, bet Jānis Šleckus parādīja visiem, uz ko ir spējīgs. Otrajā vietā palika atlēts no Igaunijas, pieveicot 29 metrus.

Jāatzīmē, kā Jānim Šleckus pieder arī Latvijas rekords šajā vingrinājumā, kas ir 94 metri ar 125 kilogramus smagiem čemodāniem rokās.

11 atlētu konkurencē sestajā vietā ierindojās Aivars Šmaukstelis ar pieveiktajiem 22,6 metriem, septītais palika Mareks Leitis - ar 20,6 metriem, bet aiz viņa ierindojās vēl viens latvietis - Edgars Andersons, kurš arī uzrādīja cienījamu rezultātu, proti, pieveica 20,22 metrus.

Oskaram Martužanam diemžēl sezona ir noslēgusies, jo svarīgi ir sadziedēt Minskā gūto kājas traumu, lai veiksmīgi uz starta līnijas atgrieztos nākamgad un aizstāvētu šī gada Latvijas čempiona godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!