Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems nedaudz vairāk kā nedēļu pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off spēlēm atzīst, ka tās būs svarīgākās viņa dzīvē, portālu "Delfi" informēja Latvijas Handbola federācijas pārstāvis Jānis Pārums.

"Mums ir vienreizēja izdevība kvalificēties pasaules čempionātam. Šīs divas spēles būs manā dzīvē līdz šim nozīmīgākās – gan spēlētāja, gan trenera karjeras kopā ņemot. Varbūt nākotnē būs arī kādas svarīgākas spēles, es ceru," sacīja Vikštrems.

Treneris norādīja, oponenti būs favorītu statusā, taču viņu tas neuztrauc: "Baltkrievijas izlasei būs liels spiediens, jo viņiem ir jāuzvar. Uz to norādīja arī viņu valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko, atklājot atjaunoto "Uruchje" sporta kompleksu. Taču lielākā atšķirība ir tā, ka viņiem ir jāuzvar, bet uzvarēsim mēs!"

Taktiku Latvijas izlase slīpēs gan treniņos, gan divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģijas B izlasi, portālam "Delfi" sacīja Pārums. Zīmīgi, ka pret Norvēģijas valstsvienību, tiesa, tās pamatsastāvu divreiz spēlēs Baltkrievija, taču Latvijas izlases galveno treneri tas nemulsina.

"Tas, ar ko spēlē Baltkrievija, mani pilnīgi neuztrauc. Vai viņi spēlē ar Norvēģiju, Vāciju vai Spāniju – man ir pilnīgi vienalga. Man svarīgi sagatavot komandu divām spēlēm 12. un 15. jūnijā. Man ir liels respekts pret Baltkrievijas izlases galveno treneri Juriju Ševcovu, kuru atceros arī kā pasaules klases spēlētāju, bet pret Baltkrievijas valstsvienību kā mūsu pretinieci absolūti nekāda respekta nedrīkst būt," uzsvēra Vikštrems

Viņs arī norādīja, ka komandas motivēšanā svarīgajām spēlēm viņam palīdz izlases direktors Renārs Līcis, kas pats kādreiz spēlējis valstsvienībā.

Jau ziņots, ka gatavošanos spēlēm pret baltkrieviem Latvijas valstsvienība uzsāks sestdien, 4. jūnijā, kad veiks trešo fiziskās sagatavotības pārbaudi treneru treneru Uģa Vikštrema, Andreja Narnicka un Andreasa Proellera vadībā. Pirmdienas, 6. jūnija, vakarā izlase pārcelsies uz Valmieru, kur 7. un 8. jūnijā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Norvēģijas B izlasi.

Savukārt 10. jūnijā Latvijas handbolisti mēros ceļu uz Minsku, kur 12. jūnijā plkst. 17:00 sporta kompleksā "Uručje" paredzēta pirmā play off spēle pret Baltkrieviju. Atbildes spēle notiks 15.jūnijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Vēstīts, ka Latvijas handbolisti play off kārtā iekļuva pēc uzvaras savā kvalifikācijas grupā, apsteidzot Ukrainu, Grieķiju un Kipru.


Latvijas izlases kandidāti
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija).
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax), Ingus Kivlenieks (ASK/LSPA), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (Leipzig, Vācija), Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Edgars Vadzītis (Celtnieks Rīga).
Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax), Māris Veršakovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols).
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Ģirts Lilienfelds (Coburg, Vācija), Evars Klešniks (Wetzlar, Vācija), Arvis Laganovskis (HK Ogre/Miandum).
Labā mala: Andis Ērmanis (Dobeles Tenax), Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!