Ceturtdien Latvijas basketbola izlase Kārļa Muižnieka vadībā sāk gatavošanās posmu Eiropas čempionātam. Dienu iepriekš Latvijas Basketbola savienības rīkotajā preses konferencē izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks un izlases direktors Raimonds Miglinieks pastāstīja par pašreizējo situāciju komandā.
Kā jau ierasts no pirmās dienas treniņus neuzsāks visi potenciālie kandidāti. Kā pirmais no kandidātu pulka jau svītrots Trojs Ostlers, kurš nesen kļuvis par tēvu un vēlas visu uzmanību pievērst ģimenei. Pagaidām ar izlasi kopā netrenēsies arī otrs „amerikānis” Bruno Pētersons. Sandis Valters joprojām atrodas darba meklējumos un patlaban devies atrādīties potenciālajiem darba devējiem. Paredzams, kad Sandis atgriezīsies Latvijā, viņš pievienosies izlases treniņiem.

Kamēr citiem atvaļinājums sākās jau maija vidū, Uvis Helmanis par Vācijas čempiontitulu cīnījās līdz pat 23.jūnijam. Šajā situācijā Muižnieks pagarinājis „Uvelim” atvaļinājumu, atļaujot nedaudz ilgāk atpūsties. Pēc operācijas pamazām sāk atgūties Raimonds Vaikulis un viņš jau pat atsācis treniņus, tiesa ne ar pilnu slodzi. Savukārt Kaspars Bērziņš patlaban U-20 jauniešu izlases sastāvā cīnās Eiropas čempionātā Čehovā.

Kārtējo reizi aktuāls kļuvis jautājums par Andra Biedriņa un Kaspara Kambalas spēlēšanu valstsvienībā. Abi patlaban atrodas ASV un izteikuši vēlmi spēlēt Eiropas čempionāta Latvijas izlases sastāvā. Taču viņu spēlēšana vai nespēlēšana izlasē pagaidām ir miglā tīta. Biedriņa gadījumā viss būs atkarīgs no Goldensteitas „Warriors” kluba vadības. LBS jau pārskaitījusi apdrošināšanas summu, lai Biedriņš varētu spēlēt septembrī Serbijā. Pagaidām Raimondam Migliniekam nav izdevies sazvanīties ar „Warriors” kluba vadību, lai noskaidrotu Biedriņa izredzes palīdzēt izlasei. Kaspars Kambala bija paredzējis uzspēlēt vasaras līgā Lasvegasā, kur savulaik aizvadījis studiju gadus, taču visam svītru pārvilka gūtā trauma. Tiesa drīzumā sāksies arī citi vasaras līgas turnīri un iespējams Kambala spēlēs kādā no tiem. Kārlis Muižnieks gan uzsvēra, ka, lai arī šie ir augstas klases spēlētāji, līdz pēdējam brīdim viņi gaidīti netiks. Kandidātu pulkā ir arī citi pietiekami meistarīgi centri.

Jau pēc divām nedēļām paredzētas pirmās pārbaudes spēles. 28. un 29. jūlijā Ventspilī viesosies Izraēlas komanda. Šajās spēlēs gan visticamāk piedalīsies jaunākie kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!