Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pazīstamais Ukrainas bokseris smagajā svarā Vitālijs Kļičko pirmdien oficiāli apstiprināja, ka vairs neplāno aizvadīt nevienu cīņu profesionālajā sportā un aiziet no sporta, vēsta Ukrainas masu mediji.

Kļičko jau vairākas reizes šogad izteicās, ka beigs profesionālo karjeru, bet pirmdien preses konferencē Doņeckā to apstiprināja.

"Visiem boksa cienītājiem varu teikt, ka ne vienu reizi vien vēl tiks pacelts Ukrainas karogs un skanēs Ukrainas himna, kad ringā izies Kļičko. Ja jūs domājiet mani, tad es vairs neplānoju cīnīties. Ir man brālis, kurš ir ļoti līdzīgs man un daudz talantīgāks, turklāt jaunāks. Es domāju savu jaunāko brāli Vladimiru," žurnālistiem teica Kļičko.

Kļičko šobrīd ir pasaules čempions WBC versijā, bet viņa brālis Vladimirs Kļičko ir čempions WBA un WBO versijās.

Kļičko profesionālā boksera karjeru uzsāka 1996.gadā, kopā aizvadījis 47 cīņas, izcīnījis 45 uzvaras (41 no tām ar nokautu), bet zaudējumu rūgtumu piedzīvojis tikai divas reizes. Pirmo zaudējumu viņš piedzīvoja 2000.gadā, kad desmitajā raundā tiesneši apstādināja viņa cīņu pret Krisu Bērdu. Savukārt 2003.gadā cīņā pret Lenoksu Lūisu tiesneši pārtrauca cīņu, jo ukraiņu bokserim virs kreisās acs bija liela brūce.

2005.gadā Vitālijs Kļičko, mocīdamies ar daudzajiem savainojumiem, paziņoja par karjeras beigšanu, tomēr pēc trīs gadiem ārsti viņam deva "zaļo gaismu" un bokseris atgriezās ringā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!