Ukrainas smagā svara bokseris Vitālijs Kļičko sestdien Losandželosā, "Staples Center" arēnā saglabāja savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu, ar tehnisko nokautu pieveicot Kristobalu Areolu no ASV.

Cīņa tika apturēta pēc desmitā raunda, kad Areolas treneris Enrijs Ramiress ringā izmeta dvieli, kas nozīmēja, ka uzvara tika piešķirta Kļičko.

Kļičko tā bija 38.uzvara 40 aizvadītajās cīņās. 37 no tām izcīnītas ar nokautu. Savukārt Areolam šis bija tikai pirmais zaudējums 28 cīņās. Amerikānis ar nokautu uzvarējis 24 cīņās.

Pēc zaudējuma pret Kļičko Areola nespēja valdīt savas emocijas un ringu pameta ar asarām.

Kā ziņots, Kļičko šajā arēnā 2003.gadā zaudēja cīņā ar britu Lenoksu Lūisu, bet gadu vēlāk pieveica Koriju Sandersu no DĀR.

Sākotnēji ukrainis plānoja aizstāvēt titulu cīņā ar angli Deividu Heju, tomēr brits nolēma cīnīties ar čempionu Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā, krievu Nikolaju Valujevu.

28 gadus vecais Areola par profesionālu bokseri kļuva 2003.gadā. Pēdējo cīņu ASV bokseris aizvadīja šā gada aprīlī, kad ceturtajā raundā nokautēja savu tautieti Džamīlu Makklainu.

Savukārt desmit gadus vecākais Kļičko pēdējo cīņu aizvadīja martā, kad aizstāvēja WBC pasaules čempiona titulu mačā ar kubieti Huanu Karlosu Gomesu.

Kā zināms, Vitālija Kļičko jaunākais brālis Vladimirs ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona titulu īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!