Foto: F64

Latvietis Mairis Briedis ir ļoti labs bokseris un ļoti spēcīgs, uzskata viņa potenciālais pretinieks Tonijs Beljū no Lielbritānijas, kurš ir pašreizējais Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieks pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

Briedim sestdien Liverpūlē iecerēta reitinga cīņa ar vietējo bokseri Saimonu Valiliju. Latvietis pašreiz ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu, turklāt sestdien savu cīņu aizvadīs arī Beljū, kurš spēkosies pret amerikāni B.Dž.Floresu. Tikmēr Briedim duelis par čempiona jostu jāaizvada līdz nākamā gada martam.

"Briedis ir ļoti labs bokseris, ļoti spēcīgs," sarunā ar "SkySports" norādīja Beljū. "Viņa iespaidīgākā uzvara līdz šim bijusi pret Manuelu Čarru, ko viņš aizvadīja smagajā svarā. Tomēr redzēsim, uz ko Briedis būs spējīgs sestdien."

"Briedis ir tiešām labs, nav nekāds brīnums, kāpēc viņš ir obligātais pretendents, lai cīnītos par pasaules čempiona jostu. Tomēr nevajag strēbt karstu, jo iepriekš jau esmu uzvarējis WBC jostas obligāto pretendentu Ilungu Makabu, kurš šajā svara kategorijā ir bīstamākais pretinieks," uzskata Beljū.

Atzinīgus vārdus Briedim veltīja arī Beljū treneris Deivids Koldvels, kurš gatavs pētīt latvieti sestdien gaidāmajā cīņā.

"Gribu redzēt, kas ir Brieža arsenālā. Man labāk pretiniekus patīk vērot klātienē nekā attālināti. Viņš ir labs bokseris, tomēr nav nekā labāka, kā novērtēt sāncensi "dzīvajā". Tādā veidā ir iespējams pamanīt mazās detaļas, ko neievēro TV ekrānos," norādīja Koldvels.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 20 profesionālajās cīņās, 17 gadījumos pretinieku nokautējot, kamēr Valilijs ir guvis deviņas uzvaras, taču ne reizi nav cīnījies ārpus Lielbritānijas.

WBC boksa josta boksa sabiedrībā neoficiāli tiek uzskatīta par prestižāko pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!