3.junijā Latvijas Augstskolu sporta savienības valdes priekšsēdētāja Agita Ābele Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektoram Jānim Žīdenam svinīgi pasniedza Latvijas Universiādes uzvaras kausus, kā gada sportiskākajai augstskolai Latvijā. LSPA šajā studiju gadā izcīnījusi 1.vietu Universiādes kopvērtējumā sieviešu konkurencē un 2.vietu vīriešu konkurencē.

Latvijas Universiāde ir vienīgās Latvijas studentu kompleksās sporta sacensības, kas notiek studiju gada garumā starp Latvijas augstskolām. Sacensības rīko Latvijas Augstskolu sporta savienība sadarbībā ar Latvijas sporta veidu federācijām un augstskolu sporta dzīves vadītājiem.

Universiādes sezonas noslēguma pasākums  notika Latvijas Universitātes Muzeja zālē, kurā tika apbalvotas 2014./2015.akadēmiskā gada sešas labākas augstskolas Latvijas XXV Universiādes sieviešu un vīriešu konkurencē. Pasākumā piedalījās RTU rektors, akadēmiķisLeonīds Ribickis, kurš uzrunu teica kā Latvijas Universitāšu asociācijas valdes priekšsēdētājs, un īpaši atzinīgi vērtēja  LSPA sniegumu gada studentiskākajās sporta sacensībās, kā arī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta pārstāvis Kaspars Randohs.

Latvijas XXV Universiādes sacensībās startēja gandrīz 2500 Latvijas studenti no 27 Latvijas augstskolām, kas sacentās 25 dažādos sporta veidos vīriešu un sieviešu komandu konkurencē.

Universiādes kopvērtējumā vīriešiem LSPA sportisti izcīnīja 2.vietu sīvā konkurencē ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). LSPA kopvērtējumā ieguva 164 punktus, bet RTU par septiņiem punktiem vairāk  - 171 punkts. 3.vietu ar 132 punktiem ieguva Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) puiši.  LSPA studentu komanda Universiādē izcīnīja piecas zelta medaļas, septiņas sudraba un vienu bronzas.

Latvijas augstskolu puiši, studiju gada ietvaros, startēja 25 sporta veidu sacensībās, no kurām Universiādes kopvērtējumā tika iekļautas 18 sacensības, bet 7, mazā dalībnieku skaita dēļ, netika vērtētas kopvērtējumā.

Savukārt Universiādes kopvērtējumā sievietēm LSPA meitenes izcīnīja pārliecinošu uzvaru, iegūstot 108 punktus. Otrajā vietā ierindojās Latvijas Universitātes studentes ar 99 punktiem un 3.vietā RTU ar 96 punktiem. LSPA meiteņu komanda 10 sacensībās izcīnīja četras zelta medaļas un četras bronzas medaļas.

Latvijas XXV Universiāde kopvērtējums.
Sievietēm:
1. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija - 108 punkti
2. Latvijas Universitāte- 99 punkti
3. Rīgas Tehniskā universitāte - 96 punkti
4. Rīgas Stradiņa universitāte - 96 punkti
5. Latvijas Lauksaimniecības universitāte - 94 punkti
6. Daugavpils universitāte - 74 punkti

Vīriešiem:
1. Rīgas Tehniskā universitāte - 171 punkts
2. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija.- 164 punkti
3. Latvijas Lauksaimniecības universitāte - 141 punkts
4. Latvijas Universitāte - 133 punkti
5. Rīgas Stradiņa universitāte - 125 punkti
6. Daugavpils Universitāte - 76 punkti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!