Foto: Publicitātes foto
Zambijas sporta ministrs aicinājis Japānas valdību palīdzēt šīs Āfrikas valsts sportistiem sagatavoties 2020.gada vasaras Olimpiskajām spēlēm, vēsta "The Post Zambia".

Viesojoties pie Japānas sūtņa Zambijā, sporta ministrs Vinsents Mvale aicinājis saišu stiprināšanu starp abām valstīm veicināt arī sporta jomā, japāņiem palīdzot Zambijas sportistiem nokļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Investējot Zambijā, neaizmirstiet arī sporta jomu," uzrunā Japānas vēstniecībā izteicies Mvale. "Atvediet šurp kompānijas, kas ražo sporta ekipējumu, jo mums tādu nav. Mēs meklējam iespējas, kā piedalīties 2020. gada olimpiskajās spēlēs, un lūdzam mums palīdzēt tām sagatavoties. Mēs esam gatavi iet uz zeltu."

Japāna Zambijas sporta attīstībai varētu palīdzēt ar treneru un sportistu apmācību, kā arī sporta celtņu būvniecību, ierosināja Mvali, pateicoties par sadarbību, ko Japāna sniedz, palīdzot attīstīt dažādus sporta veidus kā džudo un karatē.

Japānas vēstnieks Kinoši Koinuma norādīja, ka Zambijā jau darbojas piecas lielas Japānas kompānijas, kas palīdz arī olimpiskā centra atjaunošanas darbos valsts galvaspilsētā Lusakā, kas drīzumā tiks atvērts no jauna.

"Mēs nevaram pilnībā apmierināt jūsu lūgumu, taču darīsim, cik spēsim," piebilda vēstnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!