Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera Kurts Lindstrēma palīgi vēlāk aprīlī paredzētajā pasaules čempionātā Somijā būs Matss Ēriks Ūlanders un Oļegs Znaroks, otrdien lēma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde.
Par Latvijas valstsvienības delegācijas vadītāju valde apstiprināja LHF prezidentu Kirovu Lipmanu, bet komandas menedžera pienākumus Somijā pildīs Māris Baldonieks.

Latvijas hokejisti, kas piedalīsies pasaules hokeja čempionātā Somijā, masu medijiem tiks nosaukti 23. aprīlī preses konferencē pēc pārbaudes spēles Rīgā ar Kanādu.

LHF valdes sēdē uzklausīja Lindstrēma atskaiti par valstsvienības gatavošanos pasaules čempionātam Somijā, konstatējot, ka ir aizvadīts ļoti produktīvs ledus un fiziskās sagatavotības treniņu posms, un ar labiem rezultātiem (5:2, 1:2) nospēlētas divas pārbaudes cīņas ar Somijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts, kurā startēs arī Latvijas valstsvienība, notiks no 26. aprīļa līdz 11. maijam četrās Somijas pilsētās.

Citstarp LHF valdei Latvijas jauniešu (U-18) hokeja izlases startu pasaules čempionātā I divīzijā atskaitījās Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Klinšovs. Kaut arī jauniešu izlase LHF valdes uzdevumu, izcīnīt ne zemāk par trešo vietu, nav izpildījusi, jauniešu rezultāts tika novērtēts kā apmierinošs. Kā izteicās izlases galvenais treneris, jauniešu izlases neveiksmes iemesls ir vairāku vadošo spēlētāju pārslodze. Piedaloties vairāku komandu spēlēs Latvijas turnīros un dažādu līmeņu ārvalstu turnīros, jaunieši sezonā nospēlē tuvu pie simts spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!