Ukrainas pilsētā Rovno divu nedēļu garumā 13 kārtās triju kontinentu 14 labākās dambretistes sacentās pasaules čempionātā simtlauciņu dambretē sievietēm, un Latvijas pārstāve Zoja Golubeva šai turnīrā ieņēma piekto vietu.

Ar 10 dalībniecēm Zoja Golubeva cīņas noslēdza neizšķirti, bet trīs pieveica. Uzvaras tika gūtas pret sporta meistarēm Karlīnu Overesu (Nīderlande), Saijoru Iuldashevu (Uzbekistāna) un Ļubļanu Tērliju (ASV). Partijās ar Āzijas un Amerikas kontinenta labākajām dambretistēm Zoja Golubeva īstenoja vairāku gājienu uzvaru nesošas kombinācijas. Čempionātu bez zaudējumiem izdevās pabeigt tikai Zojai Golubevai un Krieviju pārstāvošajai lielmeistarei Matrjonai Nogovicinai, kura turnīrā ieguva otro vietu.

2011.gada pasaue čempiones titulu, jau piekto savā karjerā, izcīnīja Krievijas dambretiste Tamāra Tansikkužina. Arī otrās vietas ieguvējai Nogovicinai noslēgumā iegūti 19 punkti, bet čempiones liktenis tika izšķirts pēc lielāka uzvaru skaita, kas bija pirmais papildus nosacījums pie vienāda izcīnīto punktu skaita.

Trešajā vietā ar izcīnītiem 17 punktiem ierindojās sporta meistare no Ukrainas Viktorija Motričko.

Zoja Golubeva izcīnīja 16 punktus un ierindojās piektajā vietā, par vienu punktu apsteidzot savu neseno pretinieci mačā par pasaules čempiones titulu Darju Tkačenko.

2011.gada Pasaules kausa ieguvēju liktenis tiks noskaidrots decembrī, bet pašreiz izcīņas vērtējumā rīdziniece Zoja Golubeva ar 164 punktiem ierindojas otrajā vietā, par septiņiem punktiem atpaliekot no 2011.gada pasaules čempiones.

Astoņas labākās dambretistes pasaules kausa vērtējumā ieguva tiesības piedalīties Vispasaules intelektuālajās spēlēs, kurās 12 labāko pasaules dambretistu pulkā piedalīsies arī Latvijas lielmeistari Guntis Valneris un Roberts Misāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!