Foto: AFP/Scanpix
Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā amerikāniete Serēna Viljamsa un poliete Agņeška Radvanska otrdien kļuva par šī gada prestižā Vimbldonas turnīra pusfinālistēm.

Viljamsa ceturtdaļfināla mačā ar 3-6, 6-2, 6-3 apspēlēja kādreizējo pasaules ranga pirmo numuru baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Pirmajā setā pasaules pirmā rakete Viljamsa cieta pārliecinošu neveiksmi, spēlējot nepārliecinoši un piekāpjoties ar 3-6. Tiesa, pieredzējusī amerikāniete revanšējās otrajā setā, tā izskaņā divreiz pēc kārtas laužot Azarenkas servi un uzvarot ar 6-2. Savukārt - izšķirošajā - trešajā setā atkal pārāka bija ASV sportiste.

Pašlaik 33 gadus vecā Viljamsa Vimbldonā uzvarējusi piecas reizes, pēdējo panākumu gan gūstot pirms trim gadiem.

Pusfinālā Viljamsa tiksies ar turnīra ceturto numuru krievieti Mariju Šarapovu, kura otrdien ar 6-3, 6-7 (3:7), 6-2 pieveica neizlikto amerikānieti Koko Vandeveiju.

Starp Vimbldonas labākajām četrām tenisistēm izdevies iekļūt arī polietei Agņeškai Radvanskai, kura ar 7-6 (7:3), 3-6, 6-3 pieveica amerikānieti Medisonu Kīzu.

Šī mača laikā ar 21.numuru izliktā Kīza pamanījās pieļaut 40 nepiespiestās kļūdas, kamēr Radvanskai bija vien septiņas.

Līdz ar to sacensību 13.numurs Radvanska ceturto reizi karjerā sasniegusi kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu, bet Vimbldonā viņa to paveikusi trešo reizi. Poliete šajā turnīrā pirms trim gadiem spēlēja finālā.

Pusfinālā Radvanska spēkosies ar spānieti Garvinji Muhurusu, kura savā ceturtdaļfināla duelī ar 7-5, 6-3 pārspēja Šveices pārstāvi Tīmeu Bačinski.

Ar 20.numuru izliktā Muhurusa kļuvusi par pirmo Spānijas tenisisti kopš 1997.gada, kura spējusi sasniegt Vimbldonas pusfinālu. Līdz šim viņa vēl ne reizi nebija spēlējusi kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Kā zināms, pirms tam otrdien vīriešu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs, kurš no pirmdienas pārceltajā cīņā uzvarēja Dienvidāfrikas tenisistu Kevinu Andersonu.

Ceturtās kārtas mačā Džokovičs bija pārāks ar 6-7 (6:8), 6-7 (6:8), 6-1, 6-4, 7-5.

Šis mačs iesākās jau pirmdien, abiem tenisistiem izspēlējot četrus setus, bet pēc tam duelis tika pārtraukts tumsas dēļ. Šīs spēles sākumā Džokovičs pamanījās zaudēt pirmos divus setus, nonākot soļa attālumā no izkrišanas, taču spēja saņemties un deficītu atspēlēt.

Savukārt jau otrdien izšķirošajā - piektajā - setā tikai Džokovičam izdevās lauzt pretinieka servi, to paveicot 11.geimā un pēc tam nodrošinot sev arī uzvaru.

Tiesa, otrdienas maču sākums aizkavējās lietus dēļ.

Zīmīgi, ka Džokovičs "Grand Slam" turnīros ceturtdaļfinālu sasniedzis jau 25.reizi pēc kārtas, šajā rādītājā atpaliekot vien no slavenā šveicieša Rodžera Federera, kurš laikā no 2004. līdz 2013.gadam to paveica 36 reizes. Serbs Vimbldonā uzvarējis divas reizes - 2011. un 2014.gadā.

Džokovičs par pusfinālu cīnīsies pret turnīra devīto raketi horvātu Marinu Čiliču, kurš ceturtajā kārtā ar 6-4, 4-6, 6-3, 7-5 pārspēja amerikāni Denisu Kudlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!