Foto: stock.xchng

Kādreizējais dubultspēļu čempions tenisā Bobs Hjūits februārī stāsies tiesas priekšā par apsūdzībām izvarošanā un seksuālā vardarbībā pret nepilngadīgajām, ko paveicis Dienvidāfrikas Republikā (DĀR).

Varasiestādes pērn pēc divus gadus ilgas izmeklēšanas nonāca pie secinājuma, ka Hjūits 1981. un 1982.gadā izvarojis divas meitenes, kuras vēl nebija sasniegušas 16 gadu vecumu, bet 1994.gadā tādu pašu noziegumu pastrādājis pret kādu pusaudzi, kura vēl nebija sasniegusi 18 gadu vecumu.

Visas trīs apsūdzības Hjūits uzskata par nepamatotām un prāvā, kas tiks uzsākta februārī, pieprasīs atzīt savu nevainību.

Austrālijā dzimušais Hjūits, kuram šobrīd ir 74 gadi, savas tenisista karjeras laikā kļuva par DĀR pilsoni un pārcēlās uz dzīvi šajā valstī. Viņš karjeras laikā deviņas reizes uzvarējis "Grand Slam" sērijas dubultspēļu turnīros.

Apsūdzības pret Hjūitu jau 2012.gadā bija izteikušas viņa kādreizējās audzēknes no DĀR un ASV, kurām viņš esot uzmācies laikā starp pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem un deviņdesmitajiem gadiem.

Vēl 2012.gada novembrī Hjūits tika izslēgts no starptautiskās tenisa Slavas zāles, un šis bija pirmais šāda veida precedents vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!