Foto: AP/Scanpix
ASV atklātā tenisa čempionāta finālā sestdien sensacionāli iekļuva japānis Kei Nišikori un horvāts Marins Ciličs.

Japāņu labākais tenisists pusfinālā ar 6-4, 1-6, 7-6 (7:4), 6-3 pārsteidzoši uzvarēja pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču, bet Ciličs pasauli šokēja ar uzvaru pār leģendāro Rodžeru Federeru trīs setos ar 6-3, 6-4, 6-4.

Pēdējos 38 "Greand Slam" turnīros allaž finālā ir spēlējis kāds no pasaules vadošajām trīs zvaigznēm - Džokovičs, Federers vai Rafaels Nadals. Tagad Džokovičs un Federers izstājās pusfinālā, bet Nadals traumas dēļ nespēlēja "US Open". 2005.gadā Austrālijas atklātā tenisa čempionāta finālā Marats Safins pārspēja Leitonu Hjūitu. Tāpat pēc 2005.gada "Australian Open" tikai diviem cilvēkiem, izņemot Džokoviču, Federeru, Nadalu un Endiju Mareju, ir izdevies triumfēt "Grand Slam" turnīrā - 2009.gadā "US Open" uzvaru svinēja Huans Martins del Potro, bet "Australian Open" šogad nepārspēt palika Stens Vavrinka.

Abi finālisti turnīrā ir starp izliktajiem (Nišikori izsēts ar desmito, bet Cilicš ar 14.numuru), tomēr viņi netika minēti starp favorītiem. Tiesa, abu tenisistu treneri ir kādreiz slaveni tenisisti, kuri pazīst "uzvaras garšu" - Nišikori trenē Maikls Čangs, bet Ciliča treneris ir Gorans Ivanisevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!