Foto: Reuters/Scanpix
Horvātijas tenisists Marins Ciličs pēc triumfa ASV atklātajā tenisa čempionātā atzina, ka viņš iemācījies izbaudīt šo sporta veidu, kas palīdzējis demonstrēt labāko sniegumu viņa karjerā.

Jau ziņots, ka Ciličs pirmdien izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, "US Open" finālā ar 6-3, 6-3, 6-3 pārspējot japāni Kei Nišikori. Pēdējo reizi kādam Horvātijas tenisistam uzvarēt "Grand Slam" turnīrā izdevās 2001.gadā, kad Vimbldonā savu vienīgo "Grand Slam" titulu izcīnīja horvātu tenisa leģenda Gorans Ivanisevičs, kurš tagad ir Ciliča treneris.

"Es nezinu, kā man tas izdevās. Aizvadītajos gados es smagi strādāju, īpaši pagājušajā gadā," pēc uzvaras sacīja Ciličs. "Mana komanda man ir daudz devusi, īpaši Gorans. Mēs visi smagi strādājām, bet treneris Ivanisevičs man iemācīja izbaudīt tenisu. Es domāju, ka spēlēju labāko tenisu savā karjerā."

Savukārt Nišikori pēc zaudējuma finālā teica, ka Ciličs spēlēja ļoti labi, kamēr viņš pats to nav spējis izdarīt. "Ir ļoti nepatīkami zaudēt, bet esmu ļoti priecīgs spēlēt savā pirmajā "Grand Slam" finālā"," sacīja Nišikori.

Ciličs uzvarēja "US Open" tikai gadu pēc tam, kad dopinga pārkāpumu dēļ viņš saņēma deviņu mēnešu diskvalifikāciju un tādējādi nespēja pabeigt 2013.gada sezonu. Pērn Ciličs nedevās laukumā Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā, bet vēlāk kļuva zināms, ka pirms spēles viņu informējuši par pozitīvām dopinga analīzēm. Viņa asinīs atrada niketamīda pēdas. Dopinga apkarotāji atzina, ka viņš nav apzināti lietojis aizliegtās vielas, tāpēc viņam piesprieda tikai deviņu mēnešu diskvalifikāciju. Vēlāk viņa sods tika mīkstināts uz četru mēnešu diskvalifikāciju, kas oficiāli beidzās pērnā gada 25.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!