Foto: AFP/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs trešdien nolika Vimbldonas čempionāta uzvarētāja pilnvaras, jo ceturtdaļfināla cīņā ar 1-6, 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās bulgāram Grigoram Dimitrovam.

Pasaules piektā rakete Marejs, kurš turnīrā bija izlikts ar trešo numuru, cerēja kļūt par pirmo britu tenisistu kopš 1936.gada, kam izdevies aizstāvēt Vimbldonas turnīra čempiona titulu. Vimbldonas kortos Marejs bija uzvarējis 17 spēlēs pēc kārtas, ieskaitot 2012.gada Londonas olimpiskās spēles, kur viņš tika pie zelta medaļas.

Pirmajā setā Dimitrovs divreiz lauza pretinieka servi un atspēlēja vienu breikbumbu, bet otrajā setā katrs no tenisistiem ieguva pa vienam breikam, lai arī divas Dimitrova breikbumbas palika neizmantotas. Trešajā setā Marejs pie iespējām lauzt bulgāra servi netika, kamēr Dimitrovs izmantoja abas savas iespējas.

Ar 11.numuru izliktais Dimitrovs, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 13.vietu, pēc šī panākuma nodrošinājis ielaušanos ranga labāko desmitniekā. Tagad viņš jaunākajā rangā gatavojas pakāpties uz rekordaugsto devīto vietu, apsteidzot arī Mareju, kuru sagaida kritiens uz desmito pozīciju.

Dimitrovs līdz kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālam ticis pirmoreiz karjerā. Viņa labākais sasniegums iepriekš bija šogad Austrālijā sasniegtais ceturtdaļfināls.

Marejs šī turnīra finālā bija iekļuvis iepriekšējās divas reizes pēc kārtas, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas spēlēja pusfinālā.

Bulgārs pusfinālā tiksies ar turnīra pirmo raketi Novāku Džokoviču no Serbijas vai horvātu Marinu Čiliču, kurš izlikts ar 26.numuru.

Tāpat trešdien par vietu pusfinālā spēkosies šveicieši Rodžers Federers un Stans Vavrinka, kā arī Milošs Raoničs no Kanādas un Niks Kirgis no Austrālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!