Foto: F64
Latvijas tenisisti Mārtiņš un Jānis Podži gada noslēdzošajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, sasnieguši jaunu karjeras rekordu.

M.Podžus pakāpies par vienu pozīciju un šonedēļ atrodams 539.pozīcijā. Kā ziņots, pirms nedēļas viņš piedzīvoja kāpumu uzreiz par 90 vietām.

Latvijas tenisists iepriekš šomēnes triumfēja Turcijas pilsētā Antālijā notikušajā "Future" sērijas turnīrā, izcīnot savu otro titulu gan šogad, gan karjerā.

Tikmēr J.Podžus pakāpies par 87 pozīcijām un šonedēļ atrodams 677.vietā, kas arī ir jauns sportista karjeras rekords. Viņam šonedēļ pieskaitīti punkti, kas tika iegūti par fināla sasniegšanu citā Antālijā notikušajā "Future" sērijas turnīrā.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis gadu noslēdzis 13.vietā, kurā viņš atrodas 17.nedēļu pēc kārtas. Zemāk par 13.pozīciju rangā viņš nav atradies kopš maija beigām, bet pēc tam jūnijā trīs nedēļas ieņēma rekordaugsto desmito pozīciju.

Gulbis šosezon uzvarēja 41 no 62 ATP mačiem, kas ir viņa karjeras rekords, bet šīs sezonas gaitā Gulbis izcīnīja divus titulus. Viņš savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Arī ATP čempionu rangā, kurā tika skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis ieņēma 13.pozīciju.

Vienu vietu ATP rangā šonedēļ atguvis profesionālo karjeru noslēgušais Andis Juška, kurš tagad atrodams 1408.pozīcijā, bet Artūrs Lazdiņš pēc piecu pozīciju zaudēšanas ieņem ranga 2124.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā gada izskaņā izmaiņas nenotika.

Līderis kopš jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, bet otrais ir Rodžers Federers no Šveices, kurš apsteidz spāni Rafaelu Nadalu. Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko Kei Nišikori no Japānas.

Sesto pozīciju ieņem brits Endijs Marejs, bet čehs Tomāšs Berdihs ir septītais. Milošs Raoničs no Kanādas ieņem astoto vietu, horvāts Marins Čiličs ir devītais, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānis Davids Ferrers.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā visaugstāk atrodas Gulbis, kurš atkritis par vienu vietu un nu ieņem 575.pozīciju, kamēr Miķelis Lībietis atkritis par trim pozīcijām uz 614.vietu.

Savukārt atkal jaunus rekordus sasnieguši dvīņubrāļi Podži, kuri abi pakāpušies par vienu pozīciju - Mārtiņš dubultspēļu rangā nu atrodams 731.vietā, bet Jānis ir 732.vietā. Abi dvīņubrāļi karjeras rekordu sasnieguši jau trešo nedēļu pēc kārtas.

Tikmēr Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1390.pozīciju, Juška atrodams 1484.pozīcijā, Lazdiņš ieņem 1629.vietu, bet Deivids Jukša ir ranga 1655.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!