Foto: Reuters/Scanpix

Par Londonā notiekošā vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra "ATP World Tour Finals" pirmo finālistu sestdien kļuva pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs, kurš pusfinālā ne bez grūtībām ar 6-1, 3-6, 6-0 pieveica japāni Kei Nišikori.

Iepriekš Džokovičs trīs apakšgrupu turnīra mačos nebija zaudējis nevienā setā, turklāt pretiniekiem kopumā ļāva uzvarēt tikai deviņos geimos.

Pēc pārliecinošā spēles sākuma, pirmo setu uzvarot ar 6-1, Džokovičs otrajā setā saskārās ar problēmām, divas reizes zaudējot savu servi un ciešot neveiksmi ar 3-6. Tiesa, izšķirošajā setā serbs atriebās, japāņa servi salaužot trīs reizes un iekļūstot finālā.

Nu Džokovičs, kurš sezonas noslēguma turnīrā triumfējis jau divus gadus pēc kārtas, šo sacensību ietvaros izcīnījis jau 14 uzvaras pēc kārtas. Serbs jau sev ir nodrošinājis pirmās pasaules raketes godu arī šī gada beigās.

Nišikori sezonas noslēguma turnīrā piedalījās pirmo reizi.

Džokoviča pretinieks finālā noskaidrosies vēlāk sestdien, kad pusfinālu savā starpā aizvadīs divi Šveices tenisisti - leģendārais Rodžers Federers un Stans Vavrinka.

Kā zināms, turnīru pēc apakšgrupu sacensībām noslēdza horvāts Marins Čiličs, čehs Tomāšs Berdihs, brits Endijs Marejs, Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs un spānis Davids Ferrers.

Džokovičs var kļūt par pirmo tenisistu kopš 1987.gada, kurš uzvarējis trīs sezonas noslēguma turnīros pēc kārtas.

Zīmīgi, ka šis ir jau 11.gads pēc kārtas, kad gadu pasaules ranga pirmajā vietā noslēgs kāds no vadošajiem tenisistiem - Džokovičs, Federers vai spānis Rafaels Nadals.

Sezonas noslēguma turnīrā traumas dēļ nepiedalās pasaules trešā rakete Nadals. Ilgstoši uz vietu starp sezonas astoņiem labākajiem pasaules tenisistiem pretendēja arī latvietis Ernests Gulbis.

Turnīrs Londonā ilgs līdz svētdienai.

Iepriekšējos divos gados sacensībās uzvarēja Džokovičs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas labākais bija Federers. Viņš ar sešiem tituliem ir panākumiem bagātākais tenisists šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!