Foto: AFP/Scanpix

Pasaules labākais tenisists serbs Novāks Džokovičs svētdien, triumfējot Montekarlo "Masters 1000" sērijas tenisa turnīrā, kļuva par pirmo vīrieti pasaulē, kurš uzvarējis pirmajos trīs sezonas "Masters" turnīros pēc kārtas.

Finālā Montekarlo Džokovičs ar 7-5, 4-6, 6-3 pārspēja čehu Tomāšu Berdihu. Izšķirošajā setā pašlaik 27 gadus vecais serbs uzvarēja pirmajos četros geimos pēc kārtas, tai skaitā divos, kad servēja Berdihs.

"Berdihs spēlēja ļoti labi un pelnījis šo trofeju tikpat ļoti kā es. Šis bija labs fināls," pauda Džokovičs.

Kā ziņots, turnīra pusfinālos sestdien Džokovičs ar 6-3, 6-3 uzvarēja spāni Rafaelu Nadalu, bet Berdihs ar 6-1, 6-4 pieveica francūzi Gaelu Monfisu.

"Džokovičam kārtējā izcilā nedēļa. Darīju visu, kas manos spēkos, taču ar to šodien nepietika," atzina Berdihs.

Šis bija Džokoviča ceturtais tituls šosezon, kā arī uzvara finālā ir viņa 17 panākums pēc kārtas šajā gadā.

Šosezon pirms sacensībām Montekarlo Džokovičs bija izcīnījis Austrālijas atklātā čempionāta titulu, kā arī triumfējis divos "Masters 1000" sērijas turnīros - Maiami un Indianvelsā.

Savukārt Berdiham šis bija jau trešais zaudējums turnīru finālos šosezon.

Tāpat pasaules pirmā rakete tenisā Džokovičs trešdien ieguva prestižo "Laureus" gada sportista balvu par veikumu 2014.gadā.

Pērn Džokovičs uzvarēja 61 no 69 spēlēm, izcīnot septiņus titulus. Serbu tenisists triumfēja turnīros Indianvelsā, Maiami, Romā, Pekinā, Parīzē un Londonā. Tāpat Džokovičam panākums Vimbldonas tenisa turnīrā.

Tenisists ir noturējis pasaules pirmās raketes titulu kopš pagājušā gada jūlija sākuma, kad ATP ranga virsotnē atgriezās pēc deviņu mēnešu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!