Foto: AFP/Scanpix

Galvenie vienspēļu turnīra titulu favorīti Novāks Džokovičs un Serēna Viljamsa trešdien izcīnīja panākumus Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas mačos.

Jau otro dienu Melburnu pārņēmis milzīgs karstums, kas svārstās aptuveni 40 grādu robežās pēc Celsija.

Vīriešu sacensībās pēdējo trīs gadu čempions Džokovičs ar rezultātu 6-0, 6-4, 6-4 pieveica argentīnieti Leonardo Majeru un tagad viņš Melburnā uzvarējis jau 23 spēlēs pēc kārtas.

Nākamajā kārtā ATP ranga vicelīderis tiksies ar Denisu Istominu no Uzbekistānas, kurš ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-1, 6-4 uzveica ar 30.numuru izlikto krievu Dmitriju Tursunovu.

Tāpat pie uzvaras tika arī ar trešo numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 7-6 (7:2), 5-7, 6-0, 6-3 pārspēja Adrianu Manarino no Francijas, ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs ar 6-4, 6-1, 6-3 uzveica citu francūzi Keniju de Šeperu, bet sacensību devītais numurs Rišārs Gaskē no Francijas ar 7-6 (7:3), 6-4, 6-4 bija pārāks pār krievu sportistu Nikolaju Davidenko.

Tikmēr sieviešu vienspēlēs 17 "Grand Slam" turnīros uzvarējusī WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV ar 6-1, 6-2 pārliecinoši pieveica Serbijas pārstāvi Vesnu Doloncu.

"Bija tiešām smagi apstākļi. Domāju, ka paliek arvien karstāks. Katru dienu ir tiešām karsts," izteicās amerikāniete, kura nākamajā mačā sacentīsies ar pieredzējušo slovākieti Danielu Hantuhovu, kura izlikta ar 31.numuru.

Divkārtējā turnīra fināliste Na Li no Ķīnas, kura izlikta ar ceturto numuru, ar 6-0, 7-6 (7:5) pieveica jauno Šveices talantu Belindu Benčiču, bet ar devīto numuru izliktā Angelika Kerbere no Vācijas ar 6-4, 6-2 bija pārāka pār krievieti Allu Kudrjavcevu.

Pirmajā kārtā lielajā karstumā no sacensībām izstājās deviņi tenisisti (astoņi vīru turnīrā un viena dāmām), kas ir augstākais rādītājs šo sacensību vēsturē. Trešdien izstāšanās sēriju turpināja horvāts Ivans Dodidžs, kurš ceturtajā setā nepabeidza maču ar bosnieti Damiru Džumhuru. Pēc mača Dodidžs izteicies, ka viņam licies, ka varētu "nomirt", nosaucot apstākļus par nepieņemamiem.

Meteorologi prognozē, ka karstums Melburnā saglabāsies vēl divas dienas.

Tikmēr vīriešu dubultspēļu turnīrā milzīgu interesi izraisīja mačs, kurā austrālietis Leitons Hjūits kortā devās pārī ar kādreizējo ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Patriku Rafteru, kurš profesionālo karjeru noslēdza pirms 13 gadiem. Abas mājinieku zvaigznes pārsteigumu nesagādāja, ar 4-6, 5-7 piekāpjoties amerikānim Erikam Butorakam un DĀR sportistam Reivenam Klāsenam.

Tāpat vīru dubultspēlēs uzmanības vērts ir pie uzvaras tikušo britu Rosa Hačinsa un Kolina Fleminga duelis. Hačinss visu pagājušo sezonu izlaida vēža dēļ, bet trešdien duetā ar Flemingu ar 4-6, 6-4, 6-0 pieveica austrālieti Marinko Matoseviču un Mihalu Pšišesniju no Polijas.

Kā ziņots, zaudējumus trešdien cieta divi Latvijas tenisisti - Ernests Gulbis vīriešu vienspēļu turnīra otrajā kārtā ar 2-6, 3-6, 4-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam, bet Līga Dekmeijere pārī ar Čuanu Čiadzjunu no Taivānas sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 1-6, 1-6 kapitulējot amerikānietēm Rakelai Hopsai-Džounsai un Ebigeilai Spīrsai, kuras izliktas ar astoto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!