Foto: AFP/Scanpix

Sezonas otro "Grand Slam" turnīru - Francijas atklāto tenisa čempionātu - pirmdien ar uzvaru sāka Ernests Gulbis, kurš pirmās kārtas mačā nervozā cīņā pieveica poli Lukašu Kubotu.

Gulbis pēc neveiksmīga spēles sākuma spēja saņemties un uzvarēja četros setos ar 4-6, 6-4, 7-5, 6-1.

Gulbis ļoti neveiksmīgi iesāka spēli, viņam nekas nesekmējās, ko izmantoja polis, izvirzoties vadībā ar 4-0 un pēc tam ar 5-1. Gulbis atspēlējās, tomēr izglābties setā nespēja. Otrajā setā Gulbis sākumā paņēma pretinieka servi, taču uzreiz zaudēja savu serves geimu. Izšķirošā brīdī Gulbis nospēlēja droši un lauza pretinieka servi 10.geimā, uzvarot līdz ar to arī setu.

Līdzīgi Gulbis "paņēma" trešo setu, laužot pretinieka servi 12.geimā, tādējādi nedodot Kubotam iespējas atspēlēties. Savukārt ceturtajā setā Gulbis bija pārliecinoši labāks par krietni pagurušo poli.

Gulbis septīto reizi karjerā iekļūst "French Open" otrajā kārtā, taču tikai reizi viņš to spējis pārvarēt - 2008.gadā viņš tika līdz ceturtdaļfinālam. Šogad viņam otrajā kārtā būs jāspēlē pret mazpazīstamo argentīnieti Fakundo Banjī, kurš pirmajā kārtā maratonmačā piecarpus stundu ilgā cīņā ar 6-1, 6-2, 1-6, 3-6, 18-16 pieveica mājinieku cerību Žiljēnu Beneto. Visticamāk, ka Gulbja nākamā spēle, ja turnīra norisē neiejauksies laika apstakļi, notiks trešdien.

Portāls "Delfi" piedāvāja Gulbja pirmās kārtas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!