Foto: AFP/Scanpix

Uzsākot dalību savā 16.Francijas atklātajā čempionātā pēc kārtas, šveiciešu tenisists Rodžers Federers svētdien pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-4, 6-2 pārspēja slovāku Lukāšu Lacko.

Ar ceturto numuru izliktais Federers pasaules ranga 88.raketi uzvarēja, iegūstot piecus breikus un ne reizi neļaujot pretiniekam cerēt uz serves laušanu.

Šajā turnīrā Federers karjeras laikā izcīnījis 59 uzvaras, kas ir dalīts visu laiku labākais rādītājs. Šo rezultātu viņš dala ar ATP ranga līderi Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Federers šajā turnīrā vienīgo reizi uzvarējis 2009.gadā, vēl četras reizes sasniedzot finālu.

Pirmo kārtu svētdien pārvarēja arī ar astoto numuru izliktais kanādietis Milošs Raoničs, kurš ar 6-3, 7-6 (7:1), 6-3 uzvarēja austrālieti Niku Kirgiosu, kā arī ar sesto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja kanādieti Pīteru Polanski.

Sieviešu turnīra pirmajā kārtā pārliecinoši uzvarējusi WTA ranga līdere un pašreizējā sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ar 6-2, 6-1 pārspējusi pasaules ranga 135.vietā esošo mājinieci Alizē Limu.

Viljamsa pērn Francijas atklātajā čempionātā uzvarēja otro reizi karjerā un pirmoreiz pēc 11 gadu pārtraukuma.

Tāpat sieviešu turnīru ar uzvaru uzsākusi tā trešā rakete Agņeška Radvanska no Polijas, kura ar 6-3, 6-0 sagrāva ķīnieti Šuai Žanu.

Radvanskas labākais rezultāts šajā turnīrā ir pērn sasniegtais ceturtdaļfināls.

Gada otrais "Grand Slam" turnīrs ilgs līdz 8.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!