Foto: Reuters/Scanpix
ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā pirmo reizi karjerā iekļuva horvāts Marins Ciličs, kurš cīņā par vietu finālā tiksies ar leģendāro Rodžeru Federeru. Šveicietis pusfinālā paveica neticamo un atspēlējās pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem.

Ciličs ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja Tomašu Berdihu, un viens no galvenajiem panākuma iemesliem bija netveramās serves - horvāta kontā mačā 19 "eisi".

Tikmēr daudz smagāks ceļš uz pusfinālu bija Federeram, kurš ar 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 pieveica Gelu Monfisu. Tā bija devītā reize Federera karjerā, kad izcilais tenisists "Grand Slam" turnīros atspēlējas pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem.

Ceturtajā setā desmitajā geimā Monfisam bija divkāršā mačbumba, taču Federers atspēlējās, mirkli vēlāk uzvarēja to setu, bet tad 27 minūtēs bija pārāks arī izšķirošajā setā.

Pusfināla otrā pārī par vietu finālā tiksies Novāks Džokovičs un japānis Kei Nišikori.

Kļuvušas zināmas arī "US Open" sieviešu vienspēļu turnīra pēdējās divas pusfināla dalībnieces. Turnīra galvenā favorīte Serēna Viljamsa ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2 uzvarēja itālieti Flaviu Penetu, bet krieviete Jekaterina Makarova ar 6-4, 6-2 bija pārāka pār Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas. Otrā pusfināla pāri spēlēs Šuai Peņa un Karolīne Vozņacki, kuras uzvaras ceturtdaļfinālā guva jau trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!