Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ir uzskatāms par vienu no pretendentiem uz drīzu tenisa tā sauktā lielā četrinieka neatgriezenisku izjaukšanu, uzskata britu laikraksts "The Guardian".

Kopš 2005.gada, kad Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja krievs Marats Safins, 36 no nākamajiem 38 "Grand Slam" turnīriem uzvarēja kāds no vadošajiem četriem pasaules tenisistiem - Rodžers Federers no Šveices, spānis Rafaels Nadals, serbs Novāks Džokovičs vai Endijs Marejs no Lielbritānijas. Šo kārtību tikko kā atkal pārtrauca horvāts Marins Čiličs, kurš triumfēja ASV atklātajā čempionātā, finālā pārspējot citu pārsteigumu autoru Kei Nišikori no Japānas.

Fināls starp Čiliču un Nišikori kļuva par pirmo "Grand Slam" izšķirošo maču teju desmit gadu laikā, kurā nepiedalījās neviens no lielā četrinieka. Pēc šī notikuma atkal aktualizējušās sarunas par tenisa jaunās paaudzes izaugsmi, kas varētu gādāt par jaunu laiku iestāšanos šajā sporta veidā.

Kā vienu no pretendentiem uz šīs kārtības neatgriezenisku izjaukšanu laikraksts min Gulbi, kurš pašlaik ir pasaules 13.rakete un šogad pirmoreiz karjerā bija ielauzies ranga vadošo desmitniekā. Laikraksts viņu dēvē par tenisa "slikto zēnu", kura sniegumā beidzot parādījušās brieduma pazīmes.

Tiek izcelts, ka Gulbis savu labāko sniegumu "Grand Slam" turnīros demonstrējis Francijas atklātajā čempionātā. "Tas norāda, ka māla segums viņam patīk, taču vienlaicīgi viņš sevī ir atradis stabilitāti, kas ļāvusi pakāpties rangā."

"Gulbim ir nepieciešamais talants, lai viņš lielo četrinieku apsteigtu arī kortā," izceļ laikraksts, atgādinot, ka pagājušajā gadā Gulbis vienā no intervijām pasaules tenisa elites pārstāvjus nodēvējis par garlaicīgiem. "Tas ir iespējams, ja vien viņš varēs regulāri spējas īstenot dzīvē."

Bez Gulbja laikraksts starp pieciem lielā četrinieka lielākajiem draudiem nosaucis arī Čiliču, Nišikori, bulgāru Grigoru Dimitrovu un Milošu Raoniču no Kanādas.

Gulbis šogad uzvarējis 36 no 52 ATP līmeņa mačiem, izcīnot divus titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!