Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika spēkojas ar argentīnieti Huanu Monako.

Cīņa notiks kā otrā sestajā kortā. Tās sākums paredzēts ap plkst.3.30 naktī pēc Latvijas laika.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 24.vietu un sacensībās izlikts ar 23.numuru, līdz ar to pirmajās divās kārtās viņam pretī nevar stāties kāds no citiem izliktajiem spēlētājiem.

Tikmēr Monako pašlaik pasaules rangā atrodas 42.vietā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies četras reizes, Gulbim izcīnot vien vienu panākumu, kad viņš bija pārāks 2009.gada Tokijas turnīra astotdaļfinālā. Tāpat 2010.gadā abi savā starpā tikās Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā Gulbis piekāpās ar 3-6, 6-7 (5:7), 1-6.

Gulbis līdz šim "Grand Slam" sacensībās izlikto spēlētāju vidū bijis četras reizes, tomēr tajās visās zaudējis jau pirmajā mačā. Arī Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis iepriekš startējis neveiksmīgi, četras reizes ciešot neveiksmes pamatturnīra pirmajā kārtā, bet vēl vienu reizi piekāpjoties otrajā mačā.

Tikmēr Monako, kurš Melburnā aizvadīs pirmo turnīru kopš pagājušā gada septembra, līdz šim Austrālijas atklātajā čempionātā divreiz sasniedzis trešo kārtu, bet jau pirmajā kārtā izstājies piecās no deviņām dalības reizēm.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs sacentīsies ar kolumbieti Santjago Hiraldo vai Semu Kveriju no ASV.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka Gulbis sacensībās būs izlikts ar 24.numuru, tomēr dalību no turnīra atsauca spānis Nikolass Almagro.

No citiem Latvijas tenisistiem dāmu dubultspēļu sacensībās piedalīsies Līga Dekmeijere, bet junioru turnīrā sagaidāma Aļonas Ostapenko dalība. Savukārt Diāna Marcinkēviča no sacensībām jau ir izstājusies, jo nepārvarēja sieviešu kvalifikācijas sacensību pirmo kārtu.

Dekmeijere sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs pārī ar Čiadzjunu Čuanu no Taivānas, bet viņu pretinieces pirmajā kārtā būs ar astoto numuru izliktās amerikānietes Rakele Hopsa-Džounsa un Ebigeila Spīrsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!