Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien izcīnīja uzvaru Zviedrijā notiekošā Bostades "ATP World Tour 250" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā, ar 6-2, 6-0 sagraujot Turcijas pirmo numuru Marselu Ilhanu, savukārt Jeļena Ostapenko no Stambulas WTA "International" pamatturnīra izstājās jau pirmajā kārtā.

Latvijas tenisists pirmajā setā pārliecinoši triumfēja ar 6-2, maču iesākot ar divām lauztām pretinieka servēm pēc kārtas. Vēl teicamāku sniegumu Gulbis demonstrēja otrajā setā, neļaujot Turcijas sportistam uzvarēt kaut vienā geimā, tādejādi gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Gulbis otrajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo francūzi Polu-Anrī Matjē.

Otrās kārtas sasniegšana Gulbim ļāvusi tikt pie 20 ATP ranga punktiem.

Šosezon neveiksmīgi spēlējošais Gulbis ATP vienspēļu rangā ieņem 81.vietu, bet Ilhans ir vien četras pozīcijas virs viņa - 77.vietā. Iepriekš abi sportisti savā starpā nebija tikušies.

Kā zināms, ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju.

Tikmēr 28 gadus vecais Ilhans šosezon uzvarējis deviņas no 19 augstākā līmeņa cīņām. Lielāko daļu sezonas viņam ATP sacensības nācies sākt no kvalifikācijas, tāpēc turks šosezon piedalījies arī vairākās "Challenger" sērijas sacensībās, turnīrā savā dzimtenē aizkļūstot arī līdz finālam. Vimbldonā Ilhans pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, apstājoties otrajā kārtā.

Savukārt zaudējumu Turcijā notiekošā Stambulas WTA "International" pamatturnīra pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja talantīgā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko. Latvijas tenisiste ar 2-6, 0-6 piekāpās Kirstenai Flipkensai no Beļģijas.

Ja pirmajā setā Ostapenko vēl spēja izrādīt kādu pretestību, tad otrajā Latvijas tenisiste nespēja uzvarēt nevienu geimu un piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0-6.

Par vienspēļu pamatturnīra sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 19 WTA ranga punktus.

Ostapenko turpinās spēlēt Stambulas turnīrā, jo duetā ar ukrainieti Jūliju Beigelzimeri piedalīsies dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā spēkojoties ar Andrea Hlavāčkovu no Čehijas un krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!